Benedict Cumberbatch: „Változtatnunk kell a férfiak viselkedésén”

A színész a toxikus maszkulinitás ellen szólalt fel, és arról beszélt, milyen irányba kell változniuk a férfiaknak.

Benedict Cumberbatch: „Változtatnunk kell a férfiak viselkedésén”

Évek óta imádjuk, és nehezen tudtuk elképzelni, hogy jöhet még olyan, amitől csak még nagyobb elánnal rajongunk majd Benedict Cumberbatchért. Pedig most, amikor a toxikus maszkulinitásról nyilatkozott, pont ez történt. 

A színész legújabb, The Power of Dog (A kutya karmai között) című filmjében nem is alakíthatna önmagánál ellentétesebb figurát: Phil Burbank hatalmaskodó, félelemkeltő, gúnyos és kegyetlen, így adta magát a téma friss Sky News interjújában, amiben arról beszélt, hogyan ábrázolja a film a nemet és a hatalmat, és mindez hogyan jelenik a valóságunkban. „Változtatnunk kell a férfiak viselkedésén” – szögezi le Cumberbatch, majd hozzáteszi: 

„Ez a kérdés mindig releváns, főleg egy olyan világban fontos, ami felfedi a status quóban és a patriarchátusban rejlő problémákat és hiányosságokat.”

A színész szerint az is káros, hogy a téma körül kialakult a férfiakban egyfajta gyerekes lázadás, és egy olyan védekező mechanizmus, ami a „nem minden ember rossz” logikára épül, holott ez az a téma, ahol „csak be kell fognunk, és hallgatnunk”.

Forrás: buzzfeedcom

Fusd át a nap sztárhíreit:

Még több

Te Te Te