Fényesen indult, de elég csúnyán végződött Meghan Markle és a királyi család kapcsolata

Négy évvel ezelőtt, 2017. november 27-én a palota hivatalosan is bejelentette Meghan Markle és Harry herceg eljegyzését. Akkor még senki sem sejthette, hogy a hercegi pár és a királyi család között ennyire megromlik majd a kapcsolat. De vajon hogyan jutottunk el idáig?

Fényesen indult, de elég csúnyán végződött Meghan Markle és a királyi család kapcsolata

Meghan Markle színrelépése fenekestül felforgatta a brit királyi család életét. Már maga az a tény kiverte a britek egy részénél a biztosítékot, hogy Harry egy elvált, idősebb, katolikus, félig fekete, amerikai színésznőbe szeretett bele. Meghan a kapcsolatuk kezdetétől fogva a bulvársajtó céltáblája volt: bármit tett is – vagy éppen nem tett –, abban állandóan a hibát keresték.

A sajtóval tehát sosem volt jó a kapcsolata, a királyi család tagjaival azonban kezdetben még úgy tűnt, megtalálta a közös hangot. De akkor vajon mi ment félre? Miért távolodtak el ennyire egymástól az évek alatt?

Üdv a családban!

Miután Meghant 2016-ban hivatalosan is bemutatták, mint Harry barátnőjét, a bulvármédia támadása nyomban kezdetét vette. Gyakorlatilag minden egyes nap lejárató cikkek megjelentek róla, ám ekkor még úgy tűnt, hogy a királyi család tagjai megpróbálják megvédeni a leendő hercegnét ezektől a támadásoktól. 2016 novemberében egy közleményt is kiadtak, amiben elítélték azt a zaklatási hullámot, amit Meghanra zúdítottak.

2017-ig tehát minden rendben ment a pár és a család között. A legelső bonyodalmak akkor kezdődtek el, miután Harry januárban bemutatta a barátnőjét Vilmosnak és Katalinnak. Bár a találkozó jól sikerült, és a hírek arról szóltak, hogy Katalinék jól kijöttek Meghannal, valójában már ekkor érezni lehetett a feszültséget Vilmos és Harry között. Az infók szerint Vilmosnak nem tetszett, hogy Harry ennyire gyorsan halad a kapcsolatával, és azt tanácsolta öccsének, hogy előbb ismerje meg jobban Meghant, ne csak az ösztönei vezéreljék. Vilmos testvéri jótacsána a források szerint nagyon érzékenyen érintette Harryt, aki nem értette, hogy bátyja miért nem tud örülni a boldogságának.

Meghan Markle

Fotó: Getty Images /
Anwar Hussein

2017 novemberében Harry és Meghan eljegyezték egymást, és a nagy napot a palotában ünnepelték meg Károly és Kamilla, valamint Erzsébet királynő és Fülöp herceg társaságában. A hírek akkor arról szóltak, hogy Meghan és Erzsébet rögtön megtalálta a közös hangot, és később a hercegné is elmondta egy interjúban, hogy mennyire jól érezte magát a királynő társaságában. Egy hónapra rá Harry menyasszonyaként, Meghan együtt karácsonyozhatott a királyi családdal, ami hatalmas megtiszteltetésnek számított, vagyis úgy tűnt, örökre befogadták. 

Az esküvő és a viszály kezdete

Az igazi problémák 2018-ban, Harry és Meghan esküvője idején kezdődtek el. Meghan és Katalin kapcsolatáról ebben az időben több egymásnak ellentmondó hír is érkezett, a brit sajtó azonban követezesen azt kommunikálta, hogy a két nő viszonya már közel sem olyan idilli, mint kezdetekben volt. Az igazi viszályt végül Meghanék nagy napja előtt robbantotta ki: a palota belsős informátorai szerint az esküvőre készülve a hercegnék durván összevesztek Sarolta koszorúslány ruháján. A palotából olyan infókat szivárogtattak ki, hogy Meghan volt az, aki megbántotta Katalint, míg az Oprah-interjú során Meghan azt mondta, hogy Katalin volt goromba vele. Azt a mai napig nem tudni, hogy pontosan mi történhetett ebben az időben, az viszont tény, hogy az esküvő után Vilmos és Katalin, valamint Harry és Meghan egyre jobban eltávolodott egymástól. A Vilmos-Katalin-Harry trió korábban elválaszthatatlan volt, Meghan színrelépése azonban valamiért súlyos csapást mért a testvérek kapcsolatára.

Katalin és Vilmos, valamint Harry és Meghan viszonya ezek után már sosem tudott igazán rendeződni. Bár a kamerák előtt próbáltak civilizáltan viselkedni egymással, így is messziről lerítt róluk, hogy a viszonyuk nem felhőtlen. Harryék függetlenedése után pedig a hírek szerint végleg tönkre ment köztük minden.

Kőkemény búcsú

De az évek során Meghan a királyi család többi tagjától is eltávolodott. Kezdetben Károly herceggel is nagyon jóban voltak, információk szerint Károly még Harry és Meghan esküvője előtt azt mondta Meghanról, hogy ő a legjobb dolog, ami a fiával történhetett. És persze az is egy sokat mondó pillanat volt, amikor az esküvőn Károly kísérte Meghant az oltárhoz. A töréspontot ebben a kapcsolatban is a pár függetlenedése jelentette: Károlynak egyáltalán nem tetszett, hogy Harryék visszaléptek a királyi feladatoktól, hátrahagyták Angliát és Amerikába költöztek. A hírek szerint a költözés óta Károly szinte alig kommunikál a fiával.

Egyetlen biztos pont maradt az életükben

Erzsébet királynő

Fotó: Getty Images / Max Mumby/Indigo

Mostanra a királynő maradt az egyedüli kapocs Harryék és a királyi család között. Bár az Oprah-interjúval Harryék szinte teljesen felégettek maguk mögött minden hidat, a királynőről a botrányok közepette is mindig meleg szívvel beszéltek. Néhány hónapja még Omid Scobie királyi életrajzíró is azt nyilatkozta, hogy a királynővel annak ellenére is szoros kapcsolatot ápolnak Harryék, hogy a többi családtaggal elmérgesedett a kapcsolatuk. Omid szerint ezt a közeli kapcsolatot és a köztük lévő erős szeretet mi sem bizonyítja jobban, minthogy Meghanék a második gyereküket Erzsébet után Lilibetnek nevezték el. 

Még több érdekesség a királyi családról:

Még több

Te Te Te