Már most borítékolható, hogy ezek lesznek 2022 legnépszerűbb ételei

Gasztroguruk megjósolták, milyen ételekért leszünk teljesen odáig a következő évben. Te melyiket kóstolnád meg most azonnal, ha tehetnéd?

Már most borítékolható, hogy ezek lesznek 2022 legnépszerűbb ételei

Mint minden évben, idén is összegyűlt – virtuálisan legalábbis – a világ 50 legnagyobb élelmiszerfelvásárlója és kulináris szakértője (Whole Foods Trend Council), hogy megjósolja, milyen trendek lépnek életbe ételfronton 2022-ben. A koronavírus óta jól látható, hogy az emberek egyre jobban keresik és szeretik azokat a finomságokat, melyekkel erősíthetnek  az immunrendszerükön. Vajon folytatódik ez a tendencia?

Juzu vagy japáncitrom

Egy Kelet-Ázsiából származó citrusféléről van szó, ami vadon nő Kínában és Tibetben. Egyelőre csak azon a kontinensen fogyasztják, de a szakértők szerint hamarosan berobban a brit piacon. Ha pedig így történik, utána pedig biztosan teret hódít más európai piacokon is. A juzuból nagyon finom salátaöntet, ízesített víz készíthető, de a mangós-juzus tortát sem szabad kihagynod!

Hibiszkusz

A C-vitaminban gazdag hibiszkus teát már egészen biztosan ismered, de jövőre bebizonyítja a gasztrovilág, hogy ez a növény ezerféleképpen felhasználható. Jönnek majd a hibiszkuszos gyümölcskrémek, joghurtok, limonádék és minden, amit el tudsz képzelni.

Hibiszkusz tea

Fotó: Getty Images /MEDITERRANEAN

Kernza

A Kernza egy nagyon különleges búzafűféle, aminek az íze édeskés, kissé mogyorós. Mivel hosszúak a gyökerei, a tápanyagok magasabb arányban vannak jelen benne. Egyelőre elég nehéz beszerezni, de a jóslatok szerint hamarosan egyre több érkezik az európai piacokra, így például hozzánk is. Már most létezik belőle készült gabonapehely, ami mézzel és tejjel valami isteni finom!

Napraforgómag

Szándékosan nem szotyit írtunk, hiszen nem arról van szó, hogy megint divatba jön a sokak által imádott és utált rágcsa. A napraforgómag ezúttal különleges vajakban, hűtött desszertekben és pohárkrémekben landol majd. Biztosak vagyunk benne, hogy imádni fogod!

Moringa

A moringa egy ázsiai növény, aminek nagyon magas az antioxidáns tartalma, tele van C-vitaminnal és béta-karotinnal. Indiában sokszor csak csodafaként hivatkoznak rá. Jelenleg tea formájában a legismertebb, ám jövőre jön a por változat. Ez kerül majd a különféle smoothie-kba és péksüteményekbe – mi már alig várjuk!

Kurkuma

Tudjuk, a kurkumát már most is nagyon jól ismered, talán szereted is. Biztosan hallottad ráadásul, milyen jót tesz az egészségnek, különösen az ízületekre van kedvező hatással. 2022-ben azonban már nem a fűszer maga lesz érdekes, hanem a felhasználási módja. Érkeznek a kurkumás szendvicsek, saláták, kenyerek és rágcsák.

Kurkuma

Fotó: Getty Images /Larissa Veronesi

Forrás: eatingwell.com

Ha a konyha a második otthonod:

Még több

Te Te Te