A Legendás állatok 3 előzeteséből kiderül, hogy sikerült Johnny Depp leváltása

A Legendás állatok: Dumbledore titkai a sztori harmadik felvonása lesz és rengeteg okunk van rá, amiért kíváncsian várjuk. Köztük például az, hogy milyen lesz Mads Mikkelsen Grindelwald szerepében.

A Legendás állatok 3 előzeteséből kiderül, hogy sikerült Johnny Depp leváltása

Legendás állatok-sorozat szépen kezdett még anno 2016-ban, de aztán két évre rá jött a Grindelwald bűntettei és még a legnagyobb rajongók (köztük mi is) egy picit csalódottan távoztunk a moziból. Ennek ellenére nyilván nagyon érdekel minket is, hova fut ki a sztori – vagyis inkább az, hogy hogyan, milyen állomásokat érintve, hiszen a végeredményt tudjuk: minden Dumbledore és Grindelwald legendás összecsapásához vezet. Főleg, mert az előző rész vége egy elég váratlan csavarral ért véget; kiderült, hogy a Dumbledore családnak van egy idáig ismeretlen tagja, aki nem más, mind Credence. 

Valószínűleg ő lehet az a bizonyos titok, amire a Legendás állatok 3 címe is utal… Illetve helyesbítünk az öreg varázslót ismerve: az egyik titok a sok közül, hiszen a cím is így szól: Dumbledore titkai. Azt, hogy hogyan nem tudtunk eddig az elveszett testvérről – aki mint kiderült Credence, aki a húgához, Arianához hasonlóan szintén obscurus –, az az első előzetes alapján nagy valószínűséggel kiderülhet a harmadik részből. Találkozunk ugyanis Albus mellett a fiatal Aberforth-szal is, aki talán új megvilágításba helyezi majd a Dumbledore-család történetét.

Nem Aberforth lesz az egyetlen visszatérő/új karakter a filmben. Míg a Grindelwald bűntetteiben csak alig néhány percre bukkant fel, most úgy tűnik, Göthe Salmander titkárnője, Bunty ismét prominensebb feladatot kapott, ahogy fontos szereplővé lépett elő a legendás állatok kutatójának auror bátyja is, Theseus. Meg persze újra láthatod a régi triót is, Tinát, Queenie-t és Jacobot is. (Bár az a pillanat mondjuk elég furcsa, hogy egy mugli varázspálcát kap – reméljük ez lesz az egyetlen pont, ami ezúttal kiakaszt minket…) Rajtuk kívül pedig találkozhatunk Leta Lestrange féltestvérével, Yusuf Kamával, illetve az Ilvermorny Varázsiskola tanárnője, Lally Hicksszel.

De a trailer elsőszámú fókusza egyértelműen a muglikat támadó Grindelwald elleni harcon van, és minket is ez az aspektus érdekel leginkább. Grindelwald ugyanis ezúttal nem Szászfűlé-főzet hatására változott meg ennyire: mint bizonyára tudod, a sötét varázslót korábban megformáló Johnny Deppet lecserélték és Mads Mikkelsen vette át a helyét. A dán színész fantasztikusnak tűnik a szerepben, ám az egyelőre nem derül ki, hogyan magyarázzák azt (ha egyáltalán kitérnek rá), hogy az Amber Hearddal való jogi csatározásoknak köszönhetően egyszerűen csak leváltották a produkcióban Deppet, de Mikkelsen ezt nyilatkozta a cseréről:

„Hidad kell állítanunk aközé, amit Johnny csinált és amit én fogok. Ezzel együtt pedig a sajátommá kell formálnom. De természetesen kapcsolódási pontokat kell állítanunk a karakter korábbi változatához, mert nem akarjuk, hogy teljesen eltérjen attól, amit Johnny már mesterien felvázolt.”

És hogy mi derül ki még ezen kívül az előzetesből? Hát az, hogy remélhetőleg ebben a részben végre tényleg sikerül megidézni Roxfortnak azt a varázsát, amibe nyolc film alatt beleszerettünk. Lesz itt Szükség szobája, nagytermi lakoma és Dumbledore még lazán ház-pontokat is osztogat a Hugrabugnak annak ellenére, hogy Göthe már nagyon rég nem varázslótanonc. 

Legendás állatok: Dumbledore titkai 2022. április 15-étől lesz látható a mozikban.

Az előzetes alapján mit gondolsz Mads Mikkelsen Grindelwaldjáról?
Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...

Harry Potter rajongóként ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Még több

Te Te Te