Annyira szép, hogy beleszerettem – kipróbáltam a HUAWEI WATCH GT 3 okosórát (x)

Elegáns hófehér doboz, rózsaarany felirattal. Így érkezett meg hozzám a HUAWEI WATCH GT 3. Először az jutott eszembe, hogy ez nem is egy „okoskütyü”, hanem ékszer, és nem is tévedtem nagyot. A 42mm –es arany rozsdamentes acéltokba ágyazott AMOLED kijelző, Elegant Edition milánói szíj ölelésében, tényleg stílusos és kecses ékszer.

Fotó: Hézag Studio

Szépsége ellenállhatatlan

Az eddigi, általam ismert okosórák egyáltalán nem akartak hasonlítani a hagyományos órákhoz. Sokan szeretik, hogy már az első pillanatban kiderül, mit is viselnek a csuklójukon, de az én stílusomhoz jobban illik a visszafogottság. Mennyivel izgalmasabb, ha csak akkor derül ki, milyen tudású „kütyüt” rejt a kifinomult karórám, ha használom a funkcióit. A HUAWEI WATCH GT 3 pedig pont ilyen. A szépség és a technológia újszerű és stílusos összekapcsolása. Egyszerre káprázatos és titokzatos.

Fotó: Hézag Studio

Megmutatja, ki vagy

A testreszabható óraszámlapnak köszönhetően mindig olyan órát viselhetek, ami az adott pillanathoz a legjobban illik. Munkába menet, sportoláshoz, bulikhoz, randikhoz, mindig választható egy olyan kijelző, ami illik a ruhámhoz, az alkalomhoz vagy éppen a hangulatomhoz. Imádtam, hogy olyan érzésem volt, mintha állandóan újabbnál újabb kiegészítő lenne a kezemen (és én csak néhányat próbáltam ki a kifogyhatatlan kínálatból). A kijelző beállítható úgy, hogy folyamatosan világít, így pontosan olyannak tűnhet, mint egy hagyományos óra, de nekem az tetszik igazán, amikor csak akkor látható, ha meglibbentem a karom.

Fotó: Hézag Studio

Egyszerű és praktikus

Az óra jobb oldalán nem csak gyorsgombbal érhetjük el a különböző funkciókat, hanem egy forgatható és nyomogatható korona is segíti a használatot. Nekem ez volt az egyik kedvencem, mert csak meg kell nyomni a koronát az egyszerűen navigálható rácsos kijelzőhöz, elforgatva pedig azonnal kinagyítja a középen lévő alkalmazást, és pillanatok alatt megtalálhattam azt, amelyikre éppen szükségem volt. Télen kesztyűben, nyáron vizes kézzel igazán hasznos lehet.

Fotó: Hézag Studio

Állj fel és mozogj!

Te is elfelejtesz inni, vagy felállni és mozogni egy kicsit munka közben? Sajnos, én igen. Azt persze olvastam, hogy ez az eszköz figyel az egészségemre, de amíg nem tapasztaltam meg, hát nem is igazán értettem. Amikor az órát összekapcsoltam a telefonomon lévő HUAWEI Health app-pal, persze mindent kitöltöttem és engedélyeztem, alvási szokásokat, stressz tesztet, megadtam azt is, hogy milyen céljaim vannak, de mivel utoljára az anyukám figyelmeztetett arra, hogy igyak egy pohár vizet, valahogy el is felejtettem ezeket a beállításokat. Többórás munkába merülésem pedig elvette az időérzékem. És akkor láss csodát, az órámon megjelent egy tornázó lány és megkért, hogy álljak fel, és mozogjak egy kicsit. Aztán szólt, hogy igyak vizet. Nap végén pedig az is kiderült, hogy mennyire volt stresszes a napom.

Fotó: Hézag Studio

Egészség mindenekfelett

A telefon alsó részén található fotodiódák segítségével méri a bőrünk hőmérsékletét (olyan, mint egy kis „elő” lázmérő), így ebben a covidos időszakban nem elhanyagolható, hogy figyelmeztet, ha érdemes elővenni egy igazi orvosi műszert. Monitorozza a vér oxigéntelítettségét (SpO2) , amely tükrözheti a szervezet oxigénellátását, de figyeli a pulzusunkat és az alvási szokásainkat is. Nőként pedig azt kell, hogy mondjam, van még egy csodás funkciója, hogy figyelemmel követheti akár a menstruációs ciklusunkat is.

Fotó: Hézag Studio

Nem baj, ha nincs a kezemben a telefonom

A HUAWEI WATCH GT 3 egészen egyszerűen csatlakoztatható a telefonunkhoz Bluetooth-on keresztül. Természetesen a HUAWEI telefonokat szereti a legjobban, és a legtöbb funkció is így érhető el, de Android, sőt iOS rendszerrel is használható (kipróbáltam mindhárommal). A HUAWEI WATCH GT 3 rendelkezik hangszóróval és mikrofonnal is így akár főzés, edzés vagy éppen vásárlás közben is könnyű fogadni a hívást, SMS-sel elutasítani, vagy ellenőrizni a hívásnaplót. Ez a funkció nekem a shoppingolást könnyítette meg a legjobban.

Fotó: Hézag Studio


Sportolás saját személyi asszisztenssel

Ezt a lehetőséget nem igazán volt alkalmam komolyabban tesztelni, de egy biztos, síelésre és nyaralásra is magammal viszem, hiszen vízálló! Egyébként száznál is több edzésmódot képes felismerni, legyen szó beltéri vagy kültéri edzésről. Segít testreszabni az edzéseket, és pontos helymeghatározó rendszerének segítségével képes követni a pontos útvonalat futás vagy éppen biciklizés közben. Az pedig csak hab a tortán, hogy a visszautat is megmutatja, ha éppen eltévedtél volna a szabadban edzés közben.

Fotó: Hézag Studio


Még…

A HUAWEI WATCH GT 3 persze ismeri az alapdolgokat is, mint ébresztőóra, idő, dátum kijelzése, zene vezérlése, időjárás… és a nagyobbik modell akár 14, míg a kisebbik akár 7 napig működik egyetlen feltöltéssel. Támogatja a vezeték nélküli töltést, így a telefonunkat használhatjuk fordított töltésre, ha a gyorstöltő éppen nincs nálunk.

Ha nem elég…

Fedezz fel további funkciókat a HUAWEI AppGallery-ben, és még több technikai infót a honlapon.

Még több

Te Te Te