Rajzolj egy házat! Elmondjuk mit árul el rólad!

A világ talán legegyszerűbb személyiségtesztjéhez mindössze egy papírra és egy ceruzára van szükséged! Na meg néhány vonal meghúzására…

Rajzolj egy házat! Elmondjuk mit árul el rólad!

Előfordult már veled, hogy tanulás vagy munka közben akaratlanul is rajzolni kezdtél az előtted lévő lap szélére? Csak úgy, gondolkodás nélkül… Hiszed vagy sem, ezek az ösztönös alkotások elképesztően sokat elárulhatnak a személyiségedről. Sőt, még olyan dolgokra is rávilágíthatnak, amiket akár még önmagad előtt sem ismernél be. De mielőtt csalódottan bezárnád a cikkünket, mert te „úgysem tudsz rajzolni”, gyorsan meg is nyugtatunk. A következő tesztet tényleg BÁRKI elvégezheti, nincs szükséged hozzá arra bizonyos művészi vénára – de még kreativitásra sem.

A feladat ugyanis végtelenül egyszerű: vegyél elő egy lapot, illetve egy ceruzát és rajzolj egy házat! Mindössze egyetlen szabály van, méghozzá az, hogy ne gondolkozz! Hagyd, hogy a kezed irányítson. (Ja igen, és ne olvasd el előre az elemzésünket, hiszen az befolyásolhat az alkotásban…) Kezdhetjük? Akkor kapcsold ki egy kicsit az agyad és jöhet az a bizonyos házikó…

Spoiler alert! Ne olvass tovább, csak ha kész vagy!

Most már megnézheted, mit árul el rólad rajzod. Képzeld, a házad összképe az otthoni életedet szimbolizálja. Így, ha az ábrád aszimmetrikus, azzal a családi vagy a párkapcsolati gondjaidat vetetted papírra. Nem dolgoztad ki részletesen a házat, épp csak pár vonalat húztál? Elképzelhető, hogy az otthoni lét érzelmileg túlterhel, megvisel téged.

Amennyiben viszont minden rendezett, a házad melegséget sugároz, hívogató (virágok vagy fák veszik körül) és mindent aprólékosan kidolgoztál, az azt jelenti, hogy boldog és kiegyensúlyozott viszony fűz az otthonodhoz, a családodhoz. Ez a gondoskodást tükrözi, a biztos háttérbázist, ami mögötted áll. A házikód magányosan áll egy kietlen tájon, esetleg egy hegyoldalon? Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, így ábrázoltad azt, hogy egyedül érzed magad. (A ház körüli kerítés is a védekezés szimbóluma.)

Most nézzük az ajtókat és az ablakokat! Ha a rajzodon ezek mind zárva vannak, az két dolgot is üzenhet a személyiségedről:

A redőnyök, a függönyök a hezitálásodat fejezhetik még: tehát még nem döntötted el, megnyílj-e mások előtt. A kitárt ajtók, illetve a sok ablak azonban egyértelmű jele annak, hogy szeretnél minél több embert beengedni az életedbe.

Figyeld meg a falakat!

  • Véknyak, néhol alig láthatóak? Ez önbizalomhiányra, törékenységre utal.
  • Erős, határozott vonalakat húztál? Meg kell erősítened a határaidat!

Most nézz fel a tetőre!

  • Ha néhány extra részlet (például kémény, tetőcserép vagy madár) is helyet kapott a rajzodon, az az átlagon felüli képzelőerőről, fantáziáról árulkodik.
  • Hiányos az ábrád, kevés figyelmet fordítottál a tetőre? Megijeszthetnek a fejedben kavargó gondolatok. 

Azért a horoszkóp is sokat elárul a személyiségedről:

Még több

Te Te Te