Tudod, mi az a furoshiki? Itt az ideje, hogy megjegyezd!

Fontos számodra a környezet, de ettől függetlenül te szeretnéd adni a legszebben becsomagolt ajándékokat idén karácsonykor? Mutatjuk, hogyan oldhatod meg!

Tudod, mi az a furoshiki? Itt az ideje, hogy megjegyezd!

A furoshiki egy Japán csomagolótechnika, illetve egészen pontosan az a kendőcske, amivel csomagolnak. Többnyire ajándékokat díszítettek vele, de olykor szimpla szállításra is használták, hogy megvédjék vele a sérülésektől az adott tárgyat. Általában olcsó és egyszerű textíliákból készül, de kézzel festett és mintás is van belőle. A furoshikit nagyon sokáig imádták, ám a műanyagzacskók térhódításakor háttérbe szorult. Most azonban, hogy a Z-generáció öntudatára ébredt és a környezetvédelem minden eddiginél fontosabb, szóval ismét virágkorukat élik!

Furoshiki ajándékok karácsonyra

Furoshiki ajándékok karácsonyra (Fotó: Evgeniia Siiankovskaia, Getty Images)

Hello, cuki

Kezdetben a fürdőkbe járók csomagolták el így a holmijukat, hogy az ne keveredhessen össze máséval, majd a kereskedők is lecsaptak erre a nagyszerű technikára. Nem kell hozzá se tű, se cérna, se ragasztószalag, de még olló sem! A furoshiki leggyakoribb méretei a 45×45 centis és a 70×70 centis.

Készítsd el házilag!

Ha igazi környezetvédő vagy és imádod a DIY dolgokat, akkor már a furoshikit magát is készítsd el te magad! Mérd ki a kiválasztott anyagon a fenti méretek valamelyikét és vágd ki – ha profi vagy, varrógéppel varrj rá szegélyeket. Arra figyelj oda nagyon, hogy ne legyen túl régi az anyag, mert akkor könnyen szakad!

Furoshiki házilag

Furoshiki házilag (Fotó: Getty Images)

Magad festenéd karácsonyi mintásra az anyagot? Semmi akadálya! Csak vegyél elő egy régi fehér lepedőt, vágd ki a kívánt méretet, majd textilfestékkel fess rá néhány motívumot! Csinálhatsz karácsonyfásat, télapósat, szarvasosat, hóembereset, hópelyheset, határ a csillagos ég!

Így működik a furoshiki technika – Videó

Tökéletes karácsonyi ajándékot akkor csomagolhatsz ezzel a technikával, ha a kendőcske mellé beszerzel valamilyen ajándékdobozkát is. Vagy akár cipősdobozt! Nézd meg a videót!

  1. Tedd az anyag közepére a dobozt!
  2. Fogd meg az anyag két sarkát és köss klasszikus csomót a dobozon!
  3. Most fogd meg az anyag másik két sarkát, és ebből is köss csomót a dobozon!
  4. Ezután köss az első két sarokból még egy csomót a doboz tetején, majd a második kettőből is!
  5. Ezután egyesével gyűrd be a csomó alá a sarkak tetejét úgy, hogy virágszerű végeredményt kapj!

Sosem elég a karácsonyi témákból?

Még több

Te Te Te