Last minute ajándék ötletek, ha már nincs időd vásárolni

Se időd, se túl sok pénzed nem maradt már karácsonyi ajándékokat keresgélni? Mutatunk néhány kreatív ötletet!

Last minute ajándék ötletek, ha már nincs időd vásárolni

Akkor sem kell kétségbe esned, ha december 23-án este döbbensz rá, hogy valakinek még nem vettél karácsonyi ajándékot. Legyen szó távoli rokonról vagy egy barátodról, biztosak vagyunk benne, hogy a következő tippek között te is találsz kedvedre valót. Plusz jó hír, hogy a legtöbb ötlet még pénztárcabarát is!

Frappánsan dedikált könyv

Ha igazi könyvmolyról van szó, akkor egy izgalmas regénnyel nem lehet mellé lőni! Persze, ha van időd és pénzed, elrohanhatsz gyorsan a legközelebbi könyvesboltba is beszerezni a legutolsó bestsellert – de ha kicsit személyesebbé szeretnéd tenni az ajándékot, válogass a te házi könyvtáradból.  Igen, jól olvastad: szuper ötlet lehet egy olyan könyvet odaajándékozni a szerettednek, ami a te szívedhez is nagyon közel áll. Egy ilyen ajándék már önmagában azt sugallja, hogy az illető fontos számodra. Ha még személyesebbé szeretnéd tenni a dolgot, az első lapjára írj egy kedves üzenetet, vagy idézz néhány olyan sort a könyvből, ami téged annak idején a legjobban megérintett.

Emlékek a falon

Rokonoknak, de barátoknak is jó ötlet lehet egy DIY képmontázst készíteni. Csak egy képkeret kell hozzá, néhány kinyomtatott fotó és egy ragasztópisztoly – a képeket ízlésed szerinti elrendezésben ragaszd fel, és már csomagolhatod is a fa alá. Egy Ilyen DIY montázs tökéletes dísze lehet a szobának, amire, ha a szeretted rápillant, azonnal a közös emlékeitek fognak az eszébe jutni.

Illatos házi fürdősó

A boltokban egy vagyont is elkérhetnek érte, pedig simán el lehet készíteni már néhány hozzávalóból! Ha van otthon Himalája sód, az a legjobb választás, de ha nincs, a sima só is tökéletesen megteszi.

Így készítsd el:

Tedd a sót egy tálba, majd adj hozzá ízlés szerint aprított, morzsolt fűszernövényeket. Tökéletes lehet erre a célra például a kamilla, a levendula, rozmaring, vagy éppen a kakukkfű. Jó hír, hogy ezeket a sarki kisboltban is könnyen beszerezheted! Ezután már csak egy mutatós befőttes üvegre van szükséged, amit kedved szerint díszíthetsz.

fürdősó karácsonyra

Fotó: Getty Images / Jenn Pierre / EyeEm

Bármi, ami online

Ha inkább élményt szeretnél ajándékozni, akkor ez lesz számodra a legjobb választás! Foglalj le egy páros mozijegyet a szeretted kedvenc színészének legújabb filmjére, vagy nézz ki egy szimpatikus színházi előadást. Persze, ha nagyobb büdzséből gazdálkodsz, akár egy workshopra is befizetheted! Ezeknek az ajándékoknak a nagy előnye, hogy nem igényelnek sorban állást, és attól sem kell tartani, hogy nem szállítja ki időben a posta.

Korlátlan filmek és zenék

Ha imádja a filmeket vagy a zenét, jó ötlet lehet egy éves, vagy néhány hónapos előfizetést ajándékozni valamilyen netes stream-szolgáltatásra – lehet ez például a Netflix vagy a Spotify. Az előfizetésről szóló ajándékigazolást kinyomtatva, valamilyen szép borítékban adhatod át a kedvezményezettnek – ajándék, pipa, öröm, pipa. 

Rendelj karácsonyi köszöntést egy világsztártól!

Oké, ennek az ajándéknak már kicsit borsosabb az ára, de biztosak vagyunk benne, hogy óriási meglepetést lehet vele okozni. Ha még nem hallottál róla, létezik egy cameo.com nevű oldal, ahonnan személyre szóló videóüzenetet lehet rendelni nemzetközi, akár hollywoodi sztároktól. Vannak olcsóbbak és drágábbak is, a celebek árai 30 és 500 dollár között mozognak. Neked csak meg kell adnod, hogy kinek szól a videó és milyen alkalomból. Az oldal korrektül azt is leírja, hogy az adott sztárnak hány napja van a videó elkészítésére, és ha a híresség a kérést valamiért mégsem teljesíti, az összeg hét napon belül visszakerül a bankkártyádra.

Segítünk ráhangolódni az ünnepekre:

Még több

Te Te Te