Kiderült, melyik hónapban születettek élnek a legtovább

És nem ez az egyetlen előnye annak, ha valaki ebben a bizonyos hónapban születik!

Kiderült, melyik hónapban születettek élnek a legtovább

Azok az emberek, akik decemberben születtek, sokszor érezhetik azt életük során, hogy elfeledkeztek róluk, hiszen a szülinapjuk egybeesik a karácsonnyal és a szilveszterrel. Pedig nincs náluk különlegesebb, számos előnye van ugyanis, ha valaki az év utolsó hónapjában látta meg a napvilágot! Te is közéjük tartozott? Olvass tovább!

December 25-én születtél?

Ha a fenti kérdésre igennel válaszoltál, akkor bizony ritka vagy, mint a fehér holló! Az év összes napja közül ugyanis december 25-én születnek a legkevesebben a világon, ez a rangsorban a 366.  nap. Bizony, még a szökőnap is előtte jár ebben!

Ők élnek a legtovább

Egy közelmúltban készült kutatás szerint a szeptemberben és novemberben születettek körülbelül 100 évig tartó életre számíthatnak, ám a decemberek még ezt is felülmúlják! A felmérés szerint simán lehet, hogy a 105. szülinapjukon még tortázhatnak a családjukkal!

Az osztály legjobbja

A decemberi születésűek az iskola típusa szerint vagy az osztály legfiatalabbjai vagy a legidősebbjei. Egyes felmérések szerint mindkettő előnyökkel jár a számukra! A csoport legidősebb diákja rendszerint jobban teljesít a társainál. A legfiatalabb szintén mindent belead a tanulásba, éppen azért, mert úgy érzi, a kora miatt kompenzálnia kell, így nagyobb eséllyel lesznek később sikeresek. 

Koránkelő típusok

Ha decemberben van a szüliapod, akkor nagyobb eséllyel vagy koránkelő típus, köztük ugyanis kevesebb az éjjeli bagoly. Ennek talán ahhoz van köze, hogy télen korábban megy le a Nap, a sötét pedig álmosító. A téli születésűek ebbe a ritmusba születnek bele, ez pedig sokuknál kitart egész életükben!

Nincs hiszti, nincs dráma

Egy tanulmány szerint a decemberben született emberek sokkal kevésbé hajlamosak a hagulatingadozásra, a hisztire, drámára és depresszióra, mint mondjuk a nyáriak. Ennek okát még vizsgálják, de ha te is magadra ismersz, akkor lehet benne igazság!

Sok híres ember is ekkor ünnepel

A világmegváltó hírességek közül szintén nagyon sokan születtek decemberben. Ilyen például Ludwig Van Beethoven, Jane Austen, Frank Sinatra, Walt Disney, Samuel L. Jackson, Vanessa Hudgens, Britney Spears, Anthony Hopkins.

Egészségesebbek a többieknél

Egy amerikai kutatás szerint a decemberi születésűek kimondottan egészségesek. Kevésbé fenyegetik őket a fertőzések, az ADHD vagy az asztma. Összesen 55-féle betegséget vizsgáltak, ezek egyike sem volt kimondottan jellemző az ebben a hónapban születettekre.

Forrás: tinybeans.com

A horoszkópok is érdekelnek? Akkor olvasd el ezeket is:

Még több

Te Te Te