3 jel, hogy azonnal változtatnod kell az életeden

Pörgesd át a listánkat és tarts önreflexiót! Ha akár csak egy pont is igaz rád a felsoroltak közül, ideje, hogy új fejezetet kezdj az életedben, különben a boldogságod csak egy távoli álomkép lesz.

3 jel, hogy azonnal változtatnod kell az életeden

Ahogyan az egyik kedvenc Disney-hősünk, Pán Péter mondja, a felnőttlét tényleg csapdának tűnik néha. A nehéz időszakok egyikünket sem kerülik el, és sokszor csak egészen későn vesszük észre, rossz irányba tartunk. (Sajnos a legtöbben hajlamosak vagyunk a homokba dugni a fejünket a problémáinkat illetően…) Aggodalomra persze semmi ok, hiszen a tévedéseket fontos leckeként is fel lehet fogni tragédia helyett: minden a nézőpontodon múlik. Egy a lényeg, ismerd fel időben, ha változtatnod kell az életeden! Összegyűjtöttünk neked néhány jelet, amiből azonnal rájöhetsz, hogy tiszta lapot kell nyitnod az új évben!

Energiából elégtelen

Az energiaszinted természetesen egészségügyi okokból is leeshet a nullára (ilyenkor jobb, ha orvoshoz fordulsz!), de a kimerültség egyik leggyakoribb kiváltója mégis az, ha úgy érzed, nagyjából semmi értelme a napjaidnak. Ennek hatására egyszerűen csak megszűnsz törődni a dolgokkal – például magaddal. Belenyugszol a helyzetedbe, mivelhogy a változtatás túlságosan kimerítőnek tűnik. Ebbe az állapotba amúgy brutálkönnyű belesüllyedni, ezért jobb, ha az év eleje tiszteletére alaposan átgondolod, nem tapasztaltál-e mostanában a fentiekhez hasonló ürességet. Ha igen, ASAP lépned kell, de lassan és megfontoltan: beszélgess a problémáidról azokkal, akikben megbízol, sétálj naponta legalább fél órát a szabadban, igyál több vizet, vagy reformáld meg az étkezésed. Kezdj el törődni magaddal és a jövőddel! Ehhez az egészséges életmódon át vezet az út… A lelki békéd visszaszerzéséért pedig nem árt, ha belevágsz egy új hobbiba, ami örömmel tölthet el.

Toxikus társaságban

A munkahelyeden vagy a baráti társaságodban állandóan kritizálnak téged, akármit is csinálsz? A partneredből árad a negativitás, ami téged is pesszimistává tett? Nem fogsz neki örülni, de búcsút kell intened annak, aki lehúz. Mert hát hogyan is lehetnél optimista és motivált, ha a környezeted nem tesz boldoggá? Úgyhogy, ha azt veszed észre, hogy körülötted mindenki állandóan panaszkodik, stresszel, levert, vagy cinikus, már keresheted is a kiutat ebből a mérgező közegből. Ha maradsz, akkor a dolgok akár a depresszióig is fajulhatnak…

Robotpilóta-rémálom

Ha visszagondolsz a hetedre, gyakorlatilag fogggalmad sincs arról, mi történt veled az elmúlt napokban? Igen, persze a munkádat elvégezted és be is vásároltál… De emlékszel bármire is a kötelezettségeiden kívül? Amennyiben nemmel válaszoltál a kérdésünkre, akkor robotpilóta-üzemmódba kapcsoltál – ezzel pedig szépen ki is végezted a kreativitásodat és a lendületedet. Az élet nem a túlélésről szól! Ne azért kelj fel reggelente, hogy a dolgozni mehess, mert ki kell fizetni a számláidat. Nyilván ez is fontos, de nem hagyhatod, hogy pusztán ez adjon értelmet a napjaidnak. Ne csak álmodozz a kihívásokról és a kalandokról, hanem hagyd is el a komfortzónádat! Amennyiben nyughatatlannak érzed magad, mert úgy gondolod, ennél többről kellene szólnia a heteidnek, akkor talán éppen tudatalattid próbál üzenni neked, hogy hagyd el végre az otthonod és ÉLJ!

Forrás: Bustle

Na és a barátságaiddal minden rendben?

Még több

Te Te Te