Viccesnek tűnhetnek, de valójában nagyon veszélyesek 2021 legőrültebb TikTok trendjei

Az egyik felkapott kihívásba az utóbbi időben többen bele is haltak. Ha jót akarsz, mindenféleképpen kerüld őket!

Viccesnek tűnhetnek, de valójában nagyon veszélyesek 2021 legőrültebb TikTok trendjei

Egy friss kutatás szerint a felhasználók több mint húsz százaléka vett már részt valamilyen kihívásban a TikTokon, még úgy is, hogy ezek egy része egyáltalán nem volt veszélymentes… Egészen brutálisan hangzik, de ezek a netes trendek rendszeresem szednek halálos áldozatokat a világ minden tájáról.

Baby Swing Challenge – Babahinta kihívás

Ennek az egészen nevetséges TikTok trendnek a lényege, hogy a felhasználóknak bele kell préselnie magukat egy kicsi gyerekeknek kialakított játszótéri hintába. És bár igaz, hogy a mutatványból vicces videót lehet készíteni, sokan akkor szembesülnek a móka hátulütőjével, amikor aztán nem tudnak a hintából kiszabadulni. Az adatok szerint az Egyesült Királyságban az elmúlt évben megduplázódott a segélyhívások száma – ez pedig a szakemberek szerint részben a tiktokos trend miatt történt. „Ennek az őrületnek minden bizonnyal köze van a hívások növekedéséhez. Lenne jobb dolgunk is, mint hogy tinédzsereket szabadítsunk ki a játszótéri hintákból. Amíg velük vagyunk elfoglalva, máshol emberek halnak meg, és házakat tesznek tönkre a tüzek” – nyilatkozta korábban a The Sunnak egy tűzoltó.

Blackout kihívás

Ennek a „Blackout Challenge”, „Passout Challenge”, „The Choking Game” vagy „Speed Dreaming” néven is ismert kihívásnak a lényege, hogy a résztvevők valamilyen háztartási cikkel eszméletlenségig fojtogatják magukat… Igen, jól olvastad. Ez az egyik legveszélyesebb és legabszurdabb trend, ami a TikTokon terjed, és amibe az elmúlt időben végül több fiatal is belehalt. Először idén tavasszal jött a hír, miszerint egy 12 éves fiúnál az eszméletvesztés agyhalált okozott, de rajta kívül nemrég egy 10 éves lány, és egy 13 éves fiú is az életét vesztette a kihívás miatt.

Condom Challange – Óvszer kihívás

Az óvszeres kihívás abból áll, hogy valaki egy vízzel teli óvszert húz a másik fejére. Ha kellő ügyességgel helyezik fel a vízzel telt óvszert, akkor az teljesen be tudja teríteni a másik ember fejét. És most hogy ezt elmagyaráztuk, talán már nem is olyan nehéz kitalálni, hogy vajon miért is jelent veszélyt, egy vízzel teli, légmentesen záródó gumit valakinek a fejére…

Hot Water Challenge – Forró vizes kihívás

A forró vizes kihívást még csak mókásnak sem lehet nevezni, ez a trend csak arra jó, hogy valakinek a testi épségét veszélyeztessük. A lényege, hogy valakit nyakon kell önteni egy tál forrásban lévő vízzel…  Igen, jól sejted, a forrásban lévő víz amellett, hogy óriási fájdalmakat tud okozni, maradandó égési sérülésekkel is járhat, szóval még véletlenül sem érdemes kipróbálni.

Back Cracking Challenge – Hátropogtatás kihívás

Ha profi csontkovács, vagy kiropraktőr csinálja, akkor a hát és a gerinc átnyújtása, kiropogtatása terápiás hatással bírhat, ha viszont random fiatalok próbálkoznak vele… Annak nem feltétlenül lesz jó vége. Ennek a kihíváshoz ketten kellenek, akik egymásnak háttal állnak, a karukat összefonják, és az egyik fél előre hajolva a hátára veszi a másikat és jól kiropogtatja annak gerincét. A probléma csak annyi, hogy a szakértők szerint ez a gyakorlat elképesztően káros hatással is lehet a hátra. Egy rossz mozdulat és ki is csavarodhat benne a gerincünk.

Forrás: Parentology

A TikTok ennek ellenére nem egy veszélyes aknamező, azért rengeteget tanulhatunk is innen:

Még több

Te Te Te