Ha az idei év számodra a karriered építéséről szól majd, ezekre a soft skillekre építs

Összeszedtünk néhány szuper tanácsot arra vonatkozóan, milyen képességeidet, készségeidet fejleszd ebben az évben, ha előrébb szeretnél jutni!

Ha az idei év számodra a karriered építéséről szól majd, ezekre a soft skillekre építs

Az angol soft skills kifejezést a legjobban úgy lehetne magyarul leírni, mint puha vagy szelíd képességeket. Tulajdonképpen olyan képességekről és készségekről van szó, amik segítenek, hogy az illető hatékonyabban kommunikáljon a főnökeivel, kollégáival, ügyfeleivel, vagy gyorsabban és könnyebben oldjon meg bizonyos problémákat. Ezeket a skilleket ma már nagyon fontosnak tartják a munkáltatók, sok helyen az állásinterjún is igyekeznek feltérképezni, mennyire van a jelentkező birtokában ezeknek. Ha nem szeretnél emiatt elesni egy jó melótól, vagy csak fejlődnél, feltétlenül olvass tovább, és fejlődj!

Innovatív problémamegoldás

Olyan ember vagy, aki jelzi, ha valamilyen problémát, hibát észlel? Vagy inkább csendben maradsz? Nem árulunk el spoilert azzal, hogy a munkaadók nem szeretik azokat, akik nem gondolkoznak és némán meghúzódnak ilyen esetben. Tedd oda magad és bátran szólj, ha gond van, még jobb, ha egyből megoldást is kínálsz rá!

Konfliktusok feloldása

A munkáltatók számára manapság már nagyon fontos, hogy olyan embereket alkalmazzanak, akiknek kimondottan jól megy a konfliktusok kezelése. Ezért neked is oda kell figyelned arra, hogyan beszélsz ilyenkor másokkal, ne legyél agresszív és személyeskedő, inkább próbálj meg valamilyen konkrét megoldást kínálni és kommunikálj tisztán, korrekten. Mi az asszertív kommunikációt ajánljuk!

Magas érzelmi intelligencia

Igazán magas érzelmi intelligenciával csak kevesen rendelkeznek, de van egy jó hírünk: fejleszthető! Ha eleget kutakodsz, olvasol a témában, megtanulhatsz jobban figyelni magadra és mások rezdüléseire. Magas szinten téged már nem fog semmi kibillenteni a lelki egyensúlyodból a nap folyamán, ezzel pedig biztonságérzetet kölcsönözhetsz a környezeted számára is.

Pozitív munkamorál

A pozitív energia, a jó hangulat ragadós, ezért arra kell törekedned a munkahelyeden, hogy még akkor is képes legyél mosolyogni, amikor nagyon sok a stressz és a megoldandó feladat. Mindig legyél tiszteletteljes, kedves, megértő másokkal, és biztasd őket is erre!

Alkalmazkodókészség

Ahhoz, hogy egy cég, egy csoport, vagy egy személy komoly sikert érjen el, nagyon fontos az alkalmazkodás. Nem ragadj le a régi megoldásoknál, figyeld a trendeket, a konkurenciát, az ügyfeleket, a kollégákat. Mindig új megoldásokat kell keresni, és nagyon, de nagyon nem szabad az árral szemben úszni.

Forrás: itresourcescorp.com

Mindennél jobban érdekel a karrier téma? KATT ide:

Még több

Te Te Te