5 egyszerű recept, ha imádod a tacót

Élsz-halsz a tacóért? Abszolút megértjük, pont emiatt gondoltuk úgy, hogy ezek a receptek biztos helyen lesznek nálad!

5 egyszerű recept, ha imádod a tacót

Az ünnepi (jobb szó híján) zabálást sokan, sokféleképp próbáljuk kiheverni. Van, aki a gyümölcsök és zöldségek jótékony hatására esküszik, mások a léböjtkúrára voksolnak, de olyan is akad, aki nem mond le a napi többszöri étkezésről, csak olyan ételeket választ, amik sokkal lightosabbak és könnyen emészthetőek. A taco részben ezért is annyira jó választás: nem nehezíti el a pocakod, szinte bármivel megtölthető és a jó hír, hogy extrakönnyen elkészíthető! 

Vegán taco a veganuár jegyében

Vegán taco

Fotó: Getty Images/vaaseenaa

Hozzávalók 

  • 10 dkg quinoa 
  • 1 csomag spárga 
  • 1 vörösbab konzerv 
  • 3 paradicsom 
  • 1 kígyóuborka 
  • ízlés szerint avokádókrém  
  • tökmag 
  • 1 lime 

Elkészítés 

A tökmagot egy serpenyőben pirítsd meg, majd tedd félre. A spárgát, a paradicsomot, a kígyóuborkát szeleteld fel, ízlés szerint egy kevés limelével locsold meg. Ha nem szereted nyersen a zöldségeket, akkor egy kis olívaolajon futtasd meg őket. A vörösbabkonzervet szűrd le, és a megfőzött quinoával keverd össze. Ezután pakold meg a tacót az alapanyagokkal, tegyél rá avokádókrémet (ne sajnáld rá), végül szórd meg a pirított tökmaggal. 

Baconös taco

Baconös taco

Getty Images/AlexPro9500

Hozzávalók 

  • pár szem koktélparadicsom 
  • 1 kisebb kaliforniai paprika 
  • szárított paradicsom 
  • 1 avokádó 
  • 10 dkg sajt 
  • 1 csomag bacon 

Elkészítés 

A koktélparadicsomokat, a paprikát és az avokádót szeleteld fel, a sajtot reszeld le. Egy serpenyőt hevíts fel, olaj nem kell bele, és tedd bele a bacon szeleteket – akkor jó, ha ropogósra sült. Kezd el megtölteni a tacót a friss zöldségekkel, a baconnel, a szárított paradicsommal és végül az egész tetejét szórd meg alaposan sajttal. 

Mexikói taco

Mexikói taco

Fotó: Getty Images/AnnaPustynnikova

Hozzávalók 

  • 1 nagy fej lilahagyma 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 3 szem paradicsom 
  • 1 konzerv kukorica 
  • 1 sűrített paradicsom 
  • 15 dkg darált hús 
  • csilipor 

Elkészítés 

A vöröshagymát aprítsd fel, dinszteld meg, majd süsd meg rajta a darált húst, közben sózd, borsozd ízlésed szerint. Amikor a hús elkészült, akkor öntsd fel a sűrített paradicsommal, és keverd bele a csiliport és a kukoricát is. Töltsd meg a tacót a paradicsomos töltelékkel, a tetejére pedig szórj lilahagymát és egész paradicsomszeleteket. 

Grillezett rákfalatkás taco 

Garnélás taco

Fotó: Getty Images/grandriver

Hozzávalók 

  • 20 dkg garnélarák 
  • grill fűszerkeverék halakhoz 
  • vegyes zöldsaláta 
  • 1 citrom 
  • olívaolaj 

Elkészítés 

Egy pici olívaolajon grillezd meg a fűszerkeverékkel bepácolt garnélákat. Akkor jó, ha megkérgesedik a hús széle. Ezután béleld ki a tacót zöldsalátával, fektesd rá a rákdarabokat, végül egy friss citrom levével picit bolondítsd meg.  

Csicseriborsós-csirkés taco

Csirkés taco

Fotó: Getty Images/Arx0nt

Hozzávalók 

  • 1 piros kaliforniai paprika vagy kápia paprika 
  • 1 konzerv csicseriborsó 
  • 1 filézett csirkemell 
  • 1 vöröshagyma 
  • 1 kávéskanál pirospaprika 
  • petrezselyem

Elkészítés 

A csirkét vágd kisebb kockákra. A hagymát aprítsd fel, pirítsd meg, majd szórj rá egy kiskanálnyi pirospaprikát, mintha pörkölt alapot készítenél. Dobd rá a húst és körülbelül 8-10 perc alatt süsd készre. A paprikát és a petrezselymet aprítsd fel, a csicseriborsó konzervet szűrd le. A tacóba tegyél a csirkéből, mehet rá a csicseriborsó, a paprika és végül, díszítésnek a petrezselyemzöld. 

Gondolj a desszertre is:

Még több

Te Te Te