4 dolog, amiből tudhatod, hogy készen állsz egy új kapcsolatra szakítás után

Mindannyian mások vagyunk, ezért van, aki pár nap alatt kihever egy szakítást, míg sokaknak akár hosszú hónapokra van szüksége ehhez. Így egyetlen konkrét dátummal nem szolgálhatunk neked, viszont elárulhatjuk, mik azok a jelek, amelyekből tudhatod, hogy újra belevetheted magad az ismerkedésbe.

4 dolog, amiből tudhatod, hogy készen állsz egy új kapcsolatra szakítás után

Éppen túlestél egy fájdalmas szakításon, de a barátaid máris arra biztatnak, hogy telepítsd a Tindert és vesd bele magad újra az ismerkedésbe? Nos, természetesen megtörténhet, hogy egy új kapcsolat gyógyítja be a sebeidet, de akkor sem háríthatod ezt a feladatot kizárólag egy másik személyre. Elképzelhető, hogy úgy érzed, szívesen találkoznál már valakivel, de belül valójában még nem állsz készen erre. És ha anélkül térsz vissza a randizáshoz, hogy elvégezted volna a kötelező lélekbúvárkodást, sajnos jó eséllyel ismét egy olyan kapcsolatba léphetsz bele, ami csalódással ér majd véget. Na de honnan tudhatod, hogy elkezdheted jobbra húzni azokat, akik megtetszenek? Nos, ha igaz rád a következő négy dolog, akkor már egészen nyugodtan megteheted!

Önálló élet? Pipa!

Klisének hangozhat, de akkor is igaz: csak te lehetsz felelős a saját boldogságodért. Vagyis akkor lehet egészséges párkapcsolatod valakivel, ha egyébként szingliként is elégedett vagy az életeddel. (Amit persze szívesen megosztasz mással.) Hogy mit jelent ez pontosan? Vannak olyan hobbijaid, amelyek feltöltenek? Rendszeresen kimozdulsz a barátaiddal? Tűztél ki magad elé hosszútávú célokat, amelyek NEM egy másik személlyel, azaz egy társsal függnek össze? Ha minden kérdésre igennel válaszoltál, akkor nagyon jó úton jársz egy új románc felé.

Volt, nincs!

Elkezdtél beszélgetni valakivel, de akármilyen téma is jön szóba, gondolatban AZONNAL összehasonlítod őt az exeddel? Sőt, az is megesett már veled, hogy szóba hoztad a volt szerelmedet egy találkozón, esetleg arra vártál, hogy a randipartnered úgy viselkedjen, ahogy a korábbi párod tette volna? Akkor sajnos hiába is nyomtál rá egy szívecskét, mert egyáltalán nem állsz készen az ismerkedésre. Ha mindez már nem igaz rád, akkor viszont nyugodtan matchelhetsz a kiszemeltjeiddel.

Kapcsolatok hálójában

Igen, szuper, hogy nagyon hasonló volt az érdeklődési körötök az exeddel, de a jövőképeitek távolról sem találkoztak egymással? Amennyiben fel tudod ismerni a korábbi románcod (vagy románcaid) hibáit ÉS erősségeit is, akkor nem eshetsz bele ugyanazokba a hibákba a szerelemben. Nem tudod hogyan fogj hozzá a kapcsolataid kielemzéséhez? Írd fel a nevét azoknak, akikkel randiztál, és nevezz meg 5-5 érzést, amit megtapasztaltál mellettük. Jöhet bármi: például támogatás, szorongás, bánat, biztonság… Légy őszinte magaddal, ne ítélkezz! Ez ugyanis az első lépés a gyógyulásodhoz. Ha ezen túl vagy, gondold végig, mi vezethetett a negatív élményekhez. Talán nem jelölted ki a határaidat? Tudtad, hogy a másik érzelmileg megközelíthetetlen, mégsem szakítottál vele? Ha tisztábban látod a múltbéli döntéseidet, a jövőben jobbakat hozhatsz.

Mi kell a nőnek?

Ha randizásról van szó, nincs olyan, hogy „helyes” cél, kizárólag a sajátod – azzal viszont tökéletesen tisztában kell lenned. Alkalmi kapcsolatra vágysz, vagy életed szerelmére akarsz ráakadni? Egyáltalán nem mindegy! Amíg nem vagy biztos abban, mit is szeretnél, tulajdonképpen hiába is szervezel le találkozókat. Hogyan is találhatnád meg azt a személyt, akivel ugyanazt keresitek, ha még te sem tudod, mi ez?

Forrás: Insider

A szerelmi életed már rendben, jöhetnek a barátságaid?

Még több

Te Te Te