8 imádni való apróság, amivel feldobhatod az íróasztalodat

Tudjuk, hogy elfoglalt vagy és nonstop pörögsz, annyira viszont semmi nem köthet le, hogy ne varázsolj magadnak rendezett, trendi és hangulatos íróasztalt.

8 imádni való apróság, amivel feldobhatod az íróasztalodat

Olyan szerencsés vagy, hogy otthonról dolgozhatsz, így az ezer éve nem használt íróasztalodat kénytelen voltál felrázni kicsit, vagy esetleg most vettél egy nagy levegőt, hogy hangulatosabbá varázsold? Mutatjuk a legédesebb hozzávalókat, de előbb jöjjön néhány fontos szempont, hogy a dizájn-mennyország ne menjen a produktivitásod rovására.

Színezz okosan

Gondoltad volna, hogy a különböző színek eltérően hatnak a munkavégzésre? Sőt: az egyes munkatípusok más és más árnyalatot kívánnak. „Ha irodai környezetben dolgozol, fontos, hogy laza és megnyugtató színek vegyenek körül, mint például a kék. Ha aktívabb munkád van, a pirosból meríthetsz erőt és lendületet” – javasolja Sherwin-Williams, míg a zöld színt bárkinek jó jó szívvel ajánlja, aki plusz kreativitásra és egy kis pozitív löketre vágyik. 

Fényezd magad!

Gondoskodtál a fényforrásról, és ez lehetőleg nem neon? Szuper vagy, de a természetes fényt se becsüld alá, mivel az nem csak a hangulatodat, de a teljesítményedet is javítja, függetlenül a munkakörnyezetedtől. De ami ennél is fontosak: a University of Cornell kutatásaiból kiderül, hogy azok, akik természetes fény mellett dolgoznak, 84 százalékkal terhelték meg kevésbé a szemüket. Szóval minél közelebb van az asztalod az ablakhoz, annál jobb!

Életet rá

Fontos, hogy minél több szabad teret biztosíts magadnak a munkához az asztalodon, de ha választanod kell egy sokadik rendszerező és egy akvárium/növény között, akkor az utóbbi kettő közül kerüljön ki a nyertes, mivel mindkettő segíti a kreatív gondolkodást. A növények a teljesítményedet fokozzák, míg egy akvárium szuper stresszcsökkentő, és a jelenlétében csavarhatsz egyet a koncentrációdon is. 

Helló, természet! 

Gondoltad volna, hogy egy kis séta a közeli parkban 20 százalékkal javíthat a memóriádon? Na és azt, ha munka közben van a közeledben egy kép a kedvenc tájadról/tengerpartodról/nyaralóhelyedről, az ugyanolyan pozitív hatással van a kognitív funkcióidra, sőt: rövid távon még a stresszt is csökkenti?

rendezd be az íróasztalodat természetesen és trendi

1.: fényképtartó tábla, Bonami, 7690 Ft, 2.: Tjena íróasztal rendszerező, IKEA, 1690 Ft, 3.: ceruzatartó, fruugo, 4699 Ft, 4.: illatgyertya, Sinsay, 1295 Ft, 5.: jegyzetfüzet, Sinsay, 595 Ft, 6.: illatpálca, 2995 Ft, H&M, 7.: mini világosbarna kisméretű könyv alakú LED juharfa asztali lámpa, Ginko, Bonami, 16.490 Ft, 8. rattan asztali lámpatartó, Butlers, 9990 Ft 

Ha nem csak az asztalodat dobnád fel:

Még több

Te Te Te