5 tuti tipp, amivel rengeteg pénzt megspórolhatsz

Könnyen kicsúszik a pénz a kezeid közül? Adunk pár tippet, hogy miként tudsz spórolni.

5 tuti tipp, amivel rengeteg pénzt megspórolhatsz

Talán nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy sokszor olyan dolgokat is megveszek, amik később a legfelső polcra kerülnek és soha többé nem használom őket. Pedig nagyon fontos, hogy a jövődre is gondoljunk és ne verjük el egy szempillantás alatt a kemény munkával megkeresett pénzt. Mutatunk 5 tuti tippet, amelyekkel nagyon sok pénz meg tudunk spórolni

Legyen költési céljaid! 

Írj egy listát, akár egy évre előre, hogy mik azok a dolgok, amikre előbb-utóbb szükséged lesz, esetleg már régóta vágysz rá, de ebben a pillanatban nem engedheted meg magadnak. Ha vannak céljaid, akkor könnyebben teszel félre. 

Mindig tegyél félre! 

Ha csak 5 ezer forintot tudsz megspórolni hónap végén, az is több, mint a semmi, egy év alatt az már 60 ezer forint, amit vagy félreraksz, vagy veszel belőle valami szépet magadnak. Nagyon fontos, hogy minden hónapban ugyanannyi pénzt tegyél félre, illetve ha valami miatt van egy kis extra bevételed, azt se költsd el egyből! 

Elsőként a számláidat fizesd ki! 

A legeslegrosszabb dolog számlát fizetni a világon, de manapság annyi szolgáltatást igénybe veszünk, hogy elkerülhetetlen. Ha jobban belegondolsz, milyen jó, hogy meleg vízzel tudsz zuhanyozni, bármikor meg tudsz nézni egy filmet a Netflixen, vagy éppen tudsz csacsogni telefonon a barátaiddal. Erre gondolj, amikor a fizetésed után egyből befizeted a számláidat! 

Kerüld el az impulzív vásárlást!

Semmit ne vegyél úgy, hogy nem gondoltad át előtte, hogy szükséged van-e rá. Sokszor – legtöbbször a szomorú pillanatainkban – ránk törhet a vásárlási láz, de nem szabad elkapkodni, főleg úgy, hogy hozzányúlsz a nehezen megkeresett pénzedhez

Nyiss megtakarítást!

Sokan nem hisznek a különböző biztosításokban, vagy befektetésekben, pedig a mai világban nagyon fontos, hogy gondolj a nyugdíjas éveidre, vagy a gyerekeidre. Ha találsz egy jó konstrukciót, érdemes betenni a félretett pénzedet, így tovább kamatozhat és nem tudod hirtelen felindulásból elkölteni, hiszen azt előre kérelmezni kell.

Sztárok, akik túl sokat költenek: 

 

Még több

Te Te Te