2007.11.09.@ 10.11

Világmárkák a Keletinél – hamarosan megnyílik az Arena Plaza

Biztos kívülről fújod már Budapest mindegyik plázájában található összes üzlet névsorát, lehetőleg emeletekre lebontva. Emlékszem, amikor megnyitott a Duna Pláza, rohantunk, és csak tátottuk a szánkat. Aztán sorban a többi bevásárlóközpont is elkészült, a Westendben azóta is eltévedek, hiába vagyok rutinos plázajáró. Biztos mindenkinek vannak kedvenc bevásárlóközpontjai, és vannak olyanok is köztetek, akik még mindig nem barátkoztak meg a vásárlás ezen formájával. Egy viszont tény: plázák folyamatosan épülnek, nyílnak.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

November 15-én nyílik nemcsak Budapest, de Magyarország legújabb, és legnagyobb bevásárlóközpontja, az Arena Plaza. Mitől különleges ez a hely?
Akár kocsival, akár metróval érkezel (a piros metró keleti pályaudvar megállónál kell kijönnni a föld alól), szembetűnik, valóban hatalmas méretekről beszélünk. Az Arena Plaza Bevásárlóközpont csaknem 500 méter hosszú épülete az egykori Ügető helyén épült. A lóversenypálya hangulatát az épület Kerepesi úti oldalán eredeti állapotában felújított lelátó idézi. A tervezők elmondása szerint több száz mérnök, több ezer építőmunkás másfél éves munkája van ebben az épületben.
A tervezés során az építészek külön figyelmet fordítottak arra, hogy minél több természetes fény jusson a sétálóutcákra és a közösségi terekre. A Kerepesi útról is szembetűnő, egyedülálló három, egyenként 20 méter átmérőjű, „üvegkéményeknek” köszönhetően reggeltől estig kellemes napfényben úsznak majd a kupolák alatti hatalmas terek. Ellipszis formájának köszönhetően az Aréna Plaza egyszerűen körbejárható és átlátható bevásárlóközpont.

Márkák, üzletek
Ha már kigyönyörködted magad, érdemes belépni a kapun. Az Arena Plazában tényleg olyan márkákat találsz, amelyekért eddig muszáj volt legalább Bécsig utaznod. Olyan ez, mint egy divatház, amelyben a világ legnevesebb gyártóinak termékeit gyűjtötték össze. Ha pedig elakadnál, bátran keresd az eladókat; biztosan szívesen, és ami a legfontosabb, szakértő szemmel segítenek kiválasztani a munkába vagy randira legjobban illő göncödet.
Hadd adjunk egy kis ízelítőt! Ki ne ismerné a Pepe Jeans , a Promod vagy a Zara nevét? Gondolom, nincs olyan trendkövető lány, aki ne térne be legalább kéthetente valamelyik üzletükbe. De mondd valamit a Pull & Bear, OYSHO, Stradivarius vagy a Bershka neve? (A szerkesztőségben többen üdvrivalgásban törtek ki ezek hallatán.) Aki nem tudná, ezek a Zara testvérmárkái, Spanyolországban szinte minden sarkon ott pompázik egy ilyen üzlet. Mindegyik márka más-más stílus kedvelőinek kínál változatos öltözködési lehetőséget. Újdonság még a Peek & Cloppenburg, amely a minőségével és kedvező áraival operál. Akit pedig tényleg a csúcsmárkák érdekelnek, az Arénában a Boss, a Tommy Hilfiger, a Ralph Lauren és a Paul & Shark kollekciói között válogathat.
A szépségápolás és az illatszerek terén is a legnagyobb világmárkák képviseltetik magukat, például sokak örömére a MAC külön üzlettel nyit az Arénában.

Ha pedig megéheztél a nagy vásárlásban, akkor sem kell elrohannod; közel harminc étterem, kávézó és cukrászda várja az éhes és szomjas cosmo lányokat (is). A japán és a magyar konyha kedvelői ugyanúgy találnak maguknak megfelelő helyet, de ha egy kis sütire vágytok, akkor sem kell kilépni a pláza kapuján.
Az üzleteken túl nagyon kíváncsiak vagyunk Magyarország első IMAX mozija elé is, amelyben térhatásban élvezheted a természetfilmeket.
Gyerünk lányok, már csak néhány nap, és indulhat a vásárlás!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai