2007.11.13.@ 11.11

Levi’s luxus farmerek a New York-i divathéten

A New York-i divathéten mutatták be a Levi’s A Warhol Factory X Levi’s 2008-as tavaszi kollekcióját. A 80-300 dolláros áron kapható nadrágok és felsők tervezésébe Damien Hirst is beszállt.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hirst, a fiatal brit alkotócsoport (YBA) egyik tagja farmernadrágokat tervez. Nem is akármilyeneket: Swarovski kristályokból kirakott koponyákkal díszíti a sötétkék, klasszikus farmert.
A tervek szerint az ilyen nadrágok ára a 4000 dollárt is meghaladhatja. Ez az ár a farmermezőnyben igen, de Hirst életművében nem számít magasnak.
Hirst leginkább a Natural History nevű sorozatáról ismert, melyben, formaldehidben tartósított, néha felvágott, halott állatok szerepelnek. Munkáinak és kiállításainak minden esetben nagy sajtóvisszhangja van. Nemrégiben feltehetően a kortárs művészet legdrágább, 50 millió font (18,4 milliárd forint) értékű alkotását mutatta be legújabb londoni kiállításán: gyémánttal borított be egy XVIII. századból származó emberi koponyát. A koponya állítólag vevőre talált, egy ismeretlen vásárló tulajdonába került.
A Levi’s 2006. óta gyárt Andy Warhol képeivel dekorált farmereket és pólókat. Marilyn matrica a hajtóka felett, Warhol-portré a combtőnél, szitázott képek a pólókon.

fotó: Levi’s

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai