2007.12.04.@ 10.12

Feszes has jógával

Nemcsak unalmas felülésekkel lehet szexi hasat varázsolni a régi helyére. A jóga átmozgatja összes izmodat, javítja a vérkeringésed és növeli a szellemi teljesítőképességedet is. Feszesíts az alábbi három gyakorlattal.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A jógik úgy tartják, hogy a test egy olyan „jármű”, amit erre az életre kaptunk és amelyet a mi felelősségünk karban tartani. Addig meditálni sem fogsz tudni, amíg nem vagy ura teljesen a testednek. Ha sikerül megerősíteni a testedet, ha bele tudsz lazulni egy pózba, akkor az hat az elmédre is, hiszen a jógában a test, a lélek és  a szellem hármas hatása egyszerre érvényesül.
Nagyon sok jógapóz (pl. fejenállás) esetén fontos az, hogy erős hasizmaid legyenek. Most három olyan gyakorlatot ajánlunk, amelyek segítségével nemcsak a hasfalad, de a karod és a lábad izmait is erősíteni tudod.

Ne feledd:
A gyakorlatokat mindig a relaxációs pózzal kezdd és azzal is fejezd be!    

Relaxációs póz:
Feküdj a hátadra. A kezeidet kinyújtva helyezd a törzsed mellé kb. 20 cm-re. Hunyd le a szemeidet és lélegezz egyenletesen. Pihenj így kb. 2-3 percig.

1. gyakorlat

Húzd fel a sarkaidat közel a farizmokhoz, hogy még kényelmesebb legyen a gyakorlatot elvégezned. A lábaidat tedd terpeszbe és érintsd össze a térdeidet úgy, hogy a hátad és a deréktáji rész teljesen simuljon hozzá a talajhoz.
Tedd a tarkód alá a kezeidet és kulcsold össze az ujjaidat.
Lélegezz mélyen és kilégzés közben emeld el a fejedet és a felső testedet a talajról. A könyökeidet húzd kifelé, figyelj arra, hogy még véletlenül se zárd őket a füled mellé. Tartsd meg a pózt és lélegezz egyenletesen. A karizmok a hasizmokkal együtt dolgoznak.
Addig tartsd meg a pózt, amíg jól esik, majd lassan engedd vissza először a  felsőtestedet, utána a fejedet a talajra. Pihenj 2-3 percig a relaxációs pózban.

Tipp: A gyakorlat végén nyújtózz egy nagyot, de itt is figyelj arra, hogy a derék a talajon maradjon!

A cikk folytatása és még több alakformálás, fogyókúra a WellnessCafe oldalán – kattints!
http://www.wellnesscafe.hu/mozgas/200711/feszes_has_jogaval

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai