2008.03.10.@ 11.03

Szebb és csobb!

Ragyogó fehér, selymes ezüst, mélykék, lagúnakék, fűzöld, rézvörös – nem, nem, most nem egy tavaszi kollekciókról szóló ismertetőt olvashattok. Bizony ritka az, amikor egy autógyártó az aktuális divatszínekhez igazítja a kínálatát. A Suzuki Splash, amelynek a forgalmazása március 4-én kezdődött, ezen kivételes autókhoz tartozik.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Trendi, fiatalos, lendületes, és nincs ember, akinek ne támadna jókedve egy ilyen gyönyörű járgány láttán. Az autó neve is vidámságot, dinamizmust sugall és egy olyan elemhez kötődik (víz –csobbanás), amelyhez többnyire mindenkinek kellemes emlékei fűződnek.
Bár a Splash városi kisautó, hosszabb utakon sem kell a helyhiány miatt feszengeni. Ez talán a legnagyobb varázslat benne: kívül kicsi, belül viszont a B-kategóriás, tehát jóval nagyobb autókat megszégyenítő módon sok a hely. Így akkor sem vagy gondban, ha éppen te viszed buliba a csajokat.
A belső kialakításánál a komfort és a használhatóság mellett a dizájn is főszerepet kapott. Az első dolog, amit beszálláskor észrevehetsz, a magas ülőpozíció. Így könnyebb beszállni, a forgalom jobban átlátható, egyszerűbb parkolni. Az utastér négyféle kivitelben készül: türkiz, kék, fekete és szürke. Ami még nagyon fontos – valamennyi ajtó belsejére szereltek palacktartót, emellett kesztyűtartó, több polc és rekesz várja a mobiltelefonodat, a sminkkészletedet, az iPododat és a többi fontos (és kevésbé fontos, bár olyan nekünk nincs!) tárgyaidat. Akkor sincs gond, ha a kedvenc gumicsizmádat összesároztad: a padlólemez alatti rekeszben pont elfér, de ide tehetjük az olyan ritkán használt tárgyakat is, mint az elakadásjelző háromszög (erre valószínűleg sosem lesz szükséged egy Splash-sel).
Veled előfordult már, hogy dugóban, amikor egyébként is ezer dologra kell koncentrálni, rájöttél, hogy nem is ezt a zenét szeretnéd hallgatni, vagy fázni kezdtél, vagy éppen meleged lett? Ameddig rádióadót váltottál, vagy bekapcsoltad a légkondit, a mögötted haladó, addig kedvesen mosolygó pasiból egy dudáló őrült lett, csak mert nem indultál elég gyorsan? A Splash-ben biztosan nem lesz gondod a gombok, szabályzók keresésével, hiszen a tervezők a műszerfal, kapcsolók, és a kijelzők megalkotásakor minőségi anyagokat használtak, de nem neveztek be a „ki tud több gombot a vezető köré rakni” versenybe. Minden kézre esik, praktikus, könnyen kezelhető. A színezett műszerfal, az ezüst-metál peremű közép-konzol, a magasan elhelyezett sebességváltó kar igazi splash-es hangulatot teremt. A kormány mögötti nagy sebességmérő abszolút trendi és remekül olvasható. Ha beülsz, és kényelmesen elhelyezkedsz, olyan érzésed van, mintha az autót neked tervezték volna.
És hogy a pasidat is el tudd kápráztatni – a Splash-t háromféle motorral gyártják. Ezek közül kettő vadiúj benzines (1,0 és 1,2 literesek), a harmadik pedig a már bevált 1,3-a DDiS közös nyomócsöves, négyhengeres erőforrás. Az autó fenntartása rendkívül gazdaságos az alacsony fogyasztásnak, a kisméretű motoroknak és a Suzukik legendás megbízhatóságának köszönhetően. Így nem kerülsz olyan dilemma elé, hogy azt az édes ezüstszínű balerinacipőt (ami ráadásul remekül harmonizál az autód színével), megvedd-e.
Az autó károsanyag kibocsátása alacsony, s a gyártása során is környezetkímélő anyagokat és eljárásokat használnak. Erre érdemes odafigyelni!
A Splash-ben aktív és passzív biztonsági berendezések sora áll rendelkezésedre a veszélyes helyzetekben. Blokkolásgátló, fékezés-segítő rendszer és elektronikus fékerő-elosztó is segít, az elektronikus stabilitás program ESP® opcionális. Továbbá az „A” oszlop belső kárpitja energialenyelő burkolatot kapott. Ha egy ütközésnél a fejünk nekikoccan, a mozgási energia nagy részét ez az anyag elvezeti, csökkentve a fejsérülések mértékét.
Ugye te is szeretsz a figyelem központjába kerülni? Egy Splash-hel a városi forgalomba csobbanva ez igazán nem lesz nehéz. Ha kipróbálnád, milyen egy Splash-sel autózni, a Suzuki márkakereskedések szeretettel várnak!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai