2008.04.29.@ 08.04

Feszesítsd a combod!

A divatmágusok idén nyárra ollót ragadtak, és jó rövidre szabták a sortfazonokat. Mivel tehát nyakunkon a combvillogtató időszak, nem árt kicsit feszesíteni ezen a testtájon is. Most egy kis combformálás következik!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A bikiniszezonban igencsak szem előtt lesznek a virgácsaid, így nem árt már most elkezdeni a lábformálást és a mindennapjaid részévé tenni egy kis combfeszesítést!
Sokan pont azért hagyják ki az edzéstervükből a combformáló gyakorlatokat, mert azt gondolják, hogy azoktól még inkább vastagabbnak hat majd a combjuk. Márpedig a különböző gyakorlatokkal szépen formálható és szálkásítható ez a terület is. Íme, a leghatékonyabbak: 

Combfeszítő izom 

A legtöbb kardioedzés (a futás, a taposás és a biciklizés) kiválóan formálja a combizmokat. Ám miután megszabadultál némi zsírrétegtől, célszerű néhány speciális gyakorlatot is elvégezned, melyekkel kiegészítheted ezeket a mozgásformákat. 

1. Az egyik leghatékonyabb comb- és farizomformáló gyakorlat a sokszor emlegetett kitörés. Bár erről már olvashattál nálunk a popsifomálás kapcsán, a combfeszítő izom megdolgoztatása miatt most mégis elsőként kell, hogy említsük. Ha szorgalmasan végzel kitöréseket, nemcsak a popsid lesz kerekebb, de szépen szálkásíthatod a combizmaidat is. Kattints és olvasd el, hogyan végezheted helyesen ezt a gyakorlatot! 

2. Ülj le a földre egyenes háttal, húzd fel a bal térdedet, és kulcsold át (közben a talpad a földön). A nyújtott (jobb) lábadat emeld a földtől 10 centire, majd engedd vissza, de ne tedd le teljesen, tartsd meg a mozdulatot a levegőben! Végezz a gyakorlatból 16 lassú, majd 4×8 pici tempót. Majd jöhet a másik láb! 

3. Állj széles terpeszállásba (lábfejek kifelé néznek). Egyenes törzzsel hajlíts be a két térded, amilyen mélyen csak tudod, majd nyújtsd ki. De vigyázz, ne keverd össze a gyakorlatot a farizom formálásból jól ismert „mintha le akarnék ülni a vécére” mozdulttal. Ezúttal egyenes törzzsel végezz függőleges rugózást 2×8 ütemben. A lassú térdhajlítások után aztán maradj mélyen lent és rugózz egész piciket 4×8 tempóban. 

4. Állj oldalt egy szék támlája mögé, és jobb kezeddel fogd meg annak támláját. Emeld fel a bal lábadat úgy, hogy a combod legyen vízszintes, majd engedd le körülbelül 5 centit, aztán ismét emeld vissza. A gyakorlatból végezz 16 lassú, majd 4×8 pici ütemet. Ezt a feladatot nehezítheted, ha a lábszárad kinyújtod teljesen.
Cosmo-tipp: Ha túl vékonyak a virgácsaid, végezz minél több guggolást, rugózást és kitörést. A gyakorlatokhoz használj kézi és lábsúlyokat, ezzel növelelheted ezt az izomcsoportot. 

Belső combizom 

A belső comb az egyik legkényesebb testrészünk. Hajlamosak vagyunk ugyanis elhanyagolni. A cosmo.hu azonban nem mulasztja el kezelésbe venni. Lássuk, hogyan formáld a pasik egyik kedvenc testtáját, a belső combizmot! 

1. Feküdj hanyatt, tedd a kezeidet a medencéd alá, emeld a lábaidat magasba, és végezz tárogatást a szokásos 2×8 ütemben. Majd tárd szét a nyújtott lábad és végezz apró mozdulatokat 4×8 tempóban ugyanebből. 

2. Feküdj a jobb oldaladra, támaszkodj az alkarodra, jobb lábadat nyújtsd ki előre, a bal lábadat hajlítsd be, és tedd a talpadat a földre. Most a nyújtott lábad combközelítő izma fog dolgozni! Csinálj 8×2 lassú, majd 4×8 gyors és pici ütemet a gyakorlatból. Ha haladó vagy, a feladatot nehezítheted azzal, hogy a nyújtott lábad előre kitartod, és ott végzed ugyanezt a gyakorlatot. 

3. Ha van otthon labdád, feküdj hanyatt, tedd a talpaidat a talajra, a labdát pedig helyezd a térdeid közé. Ezután a belső combizmok megfeszítésével préseld össze annyira a labdát, amennyire csak tudod, majd engedd el, és ismételgesd a gyakorlatot egy percig. Félperces pihenő után pedig még kétszer ismételd meg ugyanezt! 

Cosmo-tipp: Ne feledkezz meg a comb hátulsó izmának erősítéséről sem, mert ez adja a comb hátsó ívét! Kattints! Itt olvashatsz a combhajlító izom formálásáról! 

Az elmaradhatatlan nyújtás 

Sokszor hallhattad már, hogy mennyire fontos a nyújtás. Ezúttal viszont komoly hatását érezheted, ha nem végzed el a kötelező lazító gyakorlatokat a combizmok megmunkálása után. Íme a két leghatékonyabb:

1. Állj az egyik lábadra, a másik lábfejed pedig fogd meg mindkét kezeddel (a popsidnál) és zárd össze a térded. A medencédet billentsd előre és koncentrálj a combfeszítő izmod nyújtására! 

2. Ülj a földre, tedd össze a két talpadat, fogd meg a bokádat és könyököddel óvatosan told le a térdedet, miközben előre hajolsz! 

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Profimédia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai