Szabadulj meg az úszógumidtól!

A bikiniszezonra készülve már számos gyakorlatot bemutattunk, amelyek mind-mind hozzásegíthetnek megálmodott testalkatod eléréséhez. Azonban van egy igen kényes terület, amely sok lány életét megkeseríti: az úszógumi és környéke.

1.gyakorlat
Fogj egy rudat (akár csavard le a felmosó rúdját, vagy ha trendi akarsz lenni, és hatásosabb gyakorlatra vágysz, válassz egy GymSticket) és állj vállszélességű terpeszben. Emeld a válladra a rudat, és egyenes gerinccel, behúzott (megfeszített hassal) fordulj jobbra, majd balra. Lassú mozgással, az izmok mozgására koncentrálva csinálj a gyakorlatból 4×50-et. Ugyanezzel a szisztémával és 3×30-as ismétlésszámmal végezz törzshajlítást mindkét oldalra!

2. gyakorlat
Az egyik legegyszerűbb és legjobb módja a derék karcsúsításának a hullahopp karika. Tehát menj, és szerezz be egyet – csupán néhány négyzetméterre van szükséged a gyakorlat elvégzéséhez! A játékos feladatot naponta 3×4 percig végezd, vagy amennyi ideig csak tudod!

3. gyakorlat
Ferde haspréssel szintén le tudsz dolgozni néhány centit az érintett területről. Feküdj a hátadra, a derekadat szorítsd a földhöz. Húzd fel a térded, és a lábaddal fordulj ki oldalra a talajra. Tedd tarkóra a kezed, és végezz felüléseket úgy, hogy a felsőtesteddel (vagyis a könyököddel) mindinkább a gerinced irányába fordulj. Csinálj ebből a felülésből naponta 4×30-at.

Cosmo-tipp: Ha nagyon nehezen birkózol meg az úszógumiddal – hiszen magad is érezheted, hogy egy-egy edzés után az a testfelület, amely nem vesz részt kellőképpen a zsírégetésben, hideg marad – , válassz alternatív megoldást! Ilyen például a Hypoxitréner, amely során szükség van ugyan testmozgásra is (biciklizned kell), de vákuum segítségével azokon a testrészeken is beindul a vérkeringés, ahol másfajta edzés során nem. Ezáltal centikben mérhető változásokat is tapasztalhatsz, a bőröd a kényes területeken tükörsimává válik, ami nagymértékben növelheti az önbizalmadat a strandon! 

Szöveg: Boros Kinga
Fotó: Profimédia

Még több

technikai