Egy igazi Bestia visszatérése

Emlékszel még a Bestiák zenekarra? Az egykor sikeres női zenekarból Bedhy-ként ismert énekesnő ma már jazzénekesnőként hódít, május 30-i előadása lesz a nagy visszatérés.

Az eltelt időszakban Moór Bernadett kétgyermekes anyává vált, és rátalált a saját útjára, a saját stílusára, új albumának 13 dala a jazz műfaján belül számos stílust vonultat fel, úgymint swing, latin jazz, szamba, tangó, blues, de hallható rajta szimfonikus ballada is. A dalok szerzője és hangszerelője Fekete-Kovács Kornél (a Modern Art zenekarból), aki a zene rendezése mellett az 50 fős zenekar szakmai munkáját is irányította.

Pénteken egyedülálló koncert vár mindenkire, a nagyszerű számok mellett a remekbeszabott szövegek teszik majd még élvezetesebbé, hiszen Bernadett inspirációi alapján az énekesnő mondanivalóit olyan nagyszerű művészek fogalmazták meg, mint Szabó Ági, Hajós András, Hárs Viktor vagy Hegyi György. Az est sztárvendége Horváth Charlie lesz, aki a duett mellet önállóan is elénekel pár számot a nagyzenekar kíséretében. Az énekesnő lemez feléneklésekor a dzsesszes daloknál érezte azt, hogy a legárnyaltabban, legkifejezőbben tudja elénekelni őket, akkor kristályosodott ki benne, hogy a dzsessz lesz az az út, amit követni szeretne.

Az ő szavaival élve: „Az énem egy darabja az éneklés, nekem ez kell az életben maradáshoz. Tudtam, hogy eljön az én időm. Sokszor pont az a legcélravezetőbb, ha csak figyelünk a jelekre, és hagyjuk, hogy történjenek a dolgok. Ettől igazán megdobban a szívem! Megtaláltam magamban a nőt, a női energiákat.”

Elkésni szépen kell lemezbemutató koncert
Budapest, Budapest Kongresszusi Központ – május 30., péntek, 20:00
www.moorbenadett.hu

Szöveg: Soós Anita

Még több

technikai