2008.06.18.@ 00.06

Édes álmok: az esküvői torta

Ma már nem kell leragadni a fehér, krémes emeletes tortánál, ha az esküvői édességről van szó. Válasszatok a ceremónia hangulatához illő, trendi tortát, hogy mindenki a csodájára járjon!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az esküvői torta formájának manapság csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt, hiszen a profi cukrászok már a legkülönfélébb kívánságokat is képesek teljesíteni.

Személyes

Bármilyen tortát képes egyedivé tenni valami igazán személyes motívum. Lehet az egy közös fénykép a torta tetején, vagy a menyasszony és a vőlegény neve cukormázból vagy apró cukorgyöngyökből kirakva. Ezen kívül variálhatjátok a torta színét úgy is, hogy a menyasszonyi ruha, vagy a lakodalmi dekoráció színei, mintázatai köszönjenek vissza benne.

Elegáns

Esküvői tortátok lehet letisztult, finom vonalakból álló, fehér vagy bézs színű marcipánnal bevont többemeletes finomság. Ha nem kedvelitek a túldíszített, barokkos formákat és a sokféle színt, akkor egy ilyen jellegű édesség lesz számotokra a legideálisabb. Még így is feldobhatjátok egy kis cukorból készült gyönggyel, egy selyemszalagot idéző díszítéssel, vagy néhány élővirággal.

Romantikus

Ennél a stílusnál már sokkal szabadabban szárnyalhat a fantáziátok. Választhattok csipkés és fodros díszítésű tortát, vagy csupa virágos, esetleg cukormasnikkal teletűzdelt csodát. A színeket is kedvetekre kombinálhatjátok, de a romantikus tortáknál a pasztell árnyalatokat érdemes keverni. Törtfehér a bézzsel, halvány rózsaszín a fehérrel, esetleg egy világoskék díszítőelem mind nagyon jól fognak mutatni.

Extravagáns

Az extravagáns változatoknál nincsenek meghatározott tortaformák, csak ötletek. Hiszen ennél a stílusnál mindent szabad, persze a jó ízlés határain belül. Készíttethettek tortát egymásra pakolt színes ajándékdoboz-formában, de létezik esküvői cipő alakú nyalánkság is. Nem beszélve a tengericsillagos és kagylós, vagy a bambusznád alakú tortákról. A formák lehetnek akár aszimmetrikusak is, és a színek a legkülönfélébb erős és halványabb árnyalatokból állhatnak össze.

Trendi

Manapság egyre népszerűbbek a mini torták. Bár ennél a típusnál elmarad a hagyomány, miszerint a friss házasoknak együtt kell felvágniuk az első szeletet, hiszen ezek a kis édességek nem sokkal nagyobbak, mint egy muffin. Bár itt nincs olyan nagy lehetőség a díszítésre, de már maga a forma és a méret is egyedi, és tehetünk mindegyik kis tortácska tetejére másfajta motívumot.

Cosmo-tipp: kukkants bele képgalériánkba, ott kaphatsz néhány szuper ötletet a tortát illetően is!

Szöveg: Berende Alexa

Fotó: Profimedia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai