2008.07.29.@ 13.07

Hogyan fogyhatsz vitaminokkal?

Vajon mi lehet a titok? Mitől tudják egyesek megőrizni az elért eredményeket, mitől marad tartós a fogyás? Nos, a válasz a tudósok szerint a vitaminokban keresendő.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Amerikai kutatók egerek három egymást követő generációját vizsgálták, a kísérlet során megpróbálták megállítani azt a tendenciát, hogy az utódok még elhízottabbak legyenek, mint a szüleik. A szakemberek arra jutottak, hogy a kölykök kövérebbek lettek még akkor is, ha ugyanazon a diétás étrenden voltak, mint az anyák. Azoknál a példányoknál azonban leállt a súlygyarapodás, amelyeknek vitaminokat, többek közt B12-vitamint adtak.
A tudósok azt a következtetést vonták le ebből, hogy a vitaminok meggátolták az elhízásért felelős gének működését. A kutatás vezetője elmondta, habár az emberek eredetileg nem rendelkeznek azokkal a génekkel, amelyek az egereknél előidézték a túlsúlyosságot, a kísérlet „egy valós párhuzam, hiszen mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy nagyon sokan genetikailag hajlamosak az elhízottságra, és erre még egy lapáttal rátesznek a jelenlegi táplálkozási szokásaikkal, hogy a gyorséttermek térhódítását már ne is említsük.”
Ha valóban fogyni szeretnél, egy dologra kell csupán figyelned: minden általad elfogyasztott táplálék tartalmazzon vitaminokat, és mellőzd a gyorséttermek kínálatát. Ha ezt a tanácsot megfogadod, hamarosan újra a kedvenc miniszoknyádban mehetsz bulizni!

Szöveg: Kovács Orsi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai