2008.08.05.@ 15.08

Az 5 legjobb nyári sport

Használd ki a nyár utolsó hónapját, és élvezd a hőség és a vízpart adta lehetőségeket! Most felsoroljuk neked az 5 legjobb sportot, amit nyáron űzhetsz!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

1. Strandröplabda

Az örök klasszikus a vízparton játszható sportok között. És lássuk be, az egyik legélvezetesebb is. Ha szeretsz csapatban játszani, akkor legközelebb ne csak a parton fekve süttesd a hasad, hanem hívd össze a haverokat, és foglaljátok be az egyik pályát! Közben nagyszerűen barnulsz is, és ha nagyon meleged van, csak szaladj bele a vízbe a szünetben egy kis felfrissülésért! Egyet azonban ne felejts el: mindenképpen kend be magad magas faktorszámú naptejjel, mert sportolás közben úgy éghetsz meg, hogy észre sem veszed!

2. Szörf

Bár ez a sport igényel némi gyakorlást, hogy igazán élvezni tudd, mégis megéri a fáradságot. Nagyszerűen erősít minden izmot, és az igazi szabadság érzését nyújtja a vízen való suhanás. Kétféle változata van, az egyik a windsurf, amit akár a Balaton vizén is űzhetsz, hiszen a vitorla a szelet befogva halad előre. A másik a hagyományos szörf vitorla nélkül. Ennél a változatnál a hullámok viszik előre a szörfdeszkát, éppen ezért leginkább a tengereken és óceánokon lehet hódolni ennek a sportnak.

3. Quad

Ha szereted a sebességet és a motorokat, de nem a városban, a sok autó között szeretnél gyorsulni, akkor válaszd a quadot! Ez a négykerekű jármű szinte bármilyen terepen képes menni, így használhatod dimbes-dombos vidékeken, sőt, ha Egyiptomba vagy Tunéziába utazol, ott sivatagi quadozáson is részt vehetsz. Ha nem csábít annyira a természet, vagy először még kipróbálnád biztonságosabb környezetben, akkor pedig látogass meg egy quad pályát, ahol kacskaringós kis utakon élvezheted a tempót!

4. Rafting

A rafting, vagy más néven vadvízi evezés az igazán extrém sportot kedvelőknek ajánlott. A merészek körülbelül 4-10 fős gumicsónakokban hódítják meg az erősen sodródó vizet, ám még mindig ez számít a legbiztonságosabb vadvízi sportnak. A biztonsági mellény és a védősisak kötelező, és neoprén védőruhát is ajánlott viselni a raftinghoz.

5. Vízisí

Ennél a sportnál is a víz meghódítása a lényeg: a tavon vagy a tengeren siklani igazi élvezet mindenkinek, és nem nehéz elsajátítani sem. Húzathatod magad motorcsónak után, de ma már úgynevezett kötélpályák is vannak, amik még biztonságosabbak, mint a csónakos változat.

Szöveg: Berende Alexa

Címkék: 5 evezés legjob nyári quad rafting sport strandröplabda surf szörf vadvízi vízisí

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai