Apró trükkök, tartós fogyás

A fogyáshoz vezető út hosszú: egészséges táplálkozással és sok mozgással van kikövezve. Vannak azonban apró trükkök, melyek betartásával egyre közelebb kerülhetünk célunkhoz. Még jobb: ha nem akarunk diétázni, és mozogni sem tudunk heti ötször két órát, akkor próbáljuk követni az alábbi 5 tanácsot, így észrevétlenül szabadulhatunk meg fölösleges kilóinktól!

1. Igyunk sok folyadékot!

Naponta legalább 2 liter szénsavmentes ásványvizet kortyoljunk el, és iktassuk ki az életünkből a cukros italokat. A kávénkba és teánkba is cukor helyett édesítőszert rakjunk, a tejből pedig részesítsük előnyben az alacsonyabb zsírtartalmúakat!

2. Együnk minél több grillezett halat!

Mára már senkinek nem kell ecsetelni a halak jótékony tulajdonságait. Fogyasszunk minél többször az omega 3-zsírsavban gazdag táplálékból!

3. „Minden nap egy alma, a doktort távol tartja!”

Az alma az egyik legfinomabb és legegészségesebb gyümölcs. Ha munka előtt azt szeretnénk, hogy agyműködésünk hamar a maximumra kapcsoljon, fogyasszunk el egy-két almát reggelire, így garantáltan hozzájutunk a megfelelő tápanyagokhoz, gyümölcscukorhoz és vitaminokhoz!

4. Rövidebb távolságokra szakítsunk a lifttel, az autóval és a tömegközlekedéssel!

Ha a másodikon dolgozol, tegyél magadnak egy szívességet és ne járj lifttel. Még ha, fel-le is rohangászol a nap folyamán, ennyi testmozgásra szükséged van! Ugyanígy, ha egy-két megállót mennél a busszal, inkább sétálj! Ha pedig megteheted, járj a munkába biciklivel, reggelente úgyis hatalmas a dugó!

5. Fogyasszunk tönkölybúzából készült kenyeret!

Ha már kenyér, akkor legyen teljes kiőrlésű. A teljes kiőrlésű tönkölylisztből sütött kenyér nagy fehérje, ásványi anyag és vitamintartalommal rendelkezik. Miért választanánk helyette fehér kenyeret?

Szöveg: Gaál Zita

 

Még több

technikai