2008.10.14.@ 11.10

A 4 legjobb zsírégető házimunka

Gondoltál már úgy a teherként megélt házimunkákra, mint a kalóriaégetés eszközeire? Valószínűleg még nem. Itt az idő, hogy ne húzd a szádat a porszívózás, az ablaktörlés, vagy a portörlés gondolatára!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Vannak dolgok, amiket muszáj elvégezni. Ilyen például a mosás, a takarítás, a mosogatás. Már kevés nő végzi ezeket a feladatokat önként és dalolva. Elmúltak azok az idők, amikor a férfiakat maximálisan ki kellett szolgálni, ők pedig a család fejeként a kisujjukat sem mozdították. Mi mégis azt tanácsoljuk, hogy lásd meg a házimunkák jó oldalát, és ne próbáld rásózni őket a szeretett férfira. Bemutatjuk a 4 legjobb zsírégető házimunkát, melyekkel nem csak tisztaságot vihetsz otthonodba, hanem segítségükkel pár száz kalóriát is elégethetsz!

Porszívózás
Az egyik legkevésbé kedvelt házimunka tetőtől talpig átmozgat. Ráadásul, hacsak nem 20 négyzetméteren élsz, a dolgot nem is lehet elintézni 10 percben. Így a porszívózás egy igazi kalóriagyilkos tevékenység, ha megadod a módját, és alaposan kitakarítasz az egész lakásban.

Ablakpucolás
Illik beiktatni pár havonta életünkbe ezt a házimunkát is. A lényeg itt is abban áll, hogy másfél óráig folyamatosan sikálod a felületeket, és eközben észrevétlenül használod fel te is a tested tartalékait. Tegyél be egy kis zenét mellé, így az ablakpucolás közben még táncra is perdülhetsz, ha jólesik!

Portörlés
Ugyanaz a kategória, mint az ablakpucolás. Mire alaposan végigmész az egész lakáson, (közben zenét is hallgathatsz, így dinamikusabban fogod törölgetni a bútorokat) addigra úgy leizzadsz, mintha egy könnyebb aerobic-edzésen vettél volna részt.

Vasalás
A vasalás főleg a karizmokra gyúr, azokra viszont nagy mennyiségű ruha esetében nagyon. Fogd fel egy modern súlyzós edzésnek, aminek még eredménye is van: a szép, sima ruhák.

Cosmo-tipp: A heti bevásárlás is a házimunkák körét gyarapítja. És melyik nő ne szeretne vásárolni? Mindegy, hogy ruhát, élelmiszert, vagy könyvespolcot, a lényeg, hogy az egész napos lótás-futás is remek zsírégető.

Szöveg: Gaál Zita

Kép: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek: 

Viszlát, pluszkilók! – A legjobb zsírégető módszerek

Lendülj formába 10 perc alatt!

Ágyúgolyóval a kilók ellen!

Új mozgásformák a láthatáron!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai