2008.11.13.@ 12.11

Bartók Eszter diétás titkai

Bartók Eszternek nem csak a hangja, az alakja is irigylésre méltó: vékony, mégis formás idomokkal áldotta meg a sors, azonban neki is oda kell figyelnie mit és mikor eszik!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Eszter, mint a legtöbb énekes, állandóan úton van, fellépésről fellépésre jár. Eszter szerint a koncertek fizikai kondíciót és lelki felkészülést egyaránt igényelnek, éppen ezért figyel arra, hogy minden nap tornázzon is egy keveset. A koncertek előtt több ásványvizet iszik, mivel ilyenkor fokozottan fontos, hogy ne legyen kiszáradva, és ilyenkor nem fogyaszt cukros ételeket és italokat.

Az énekesnő rendszertelen életmódja miatt nem jár konditerembe, azonban mivel nagyon szeret mozogni, otthon súlyzós edzéseket végez, melyeket édesapja – aki testnevelő tanár – állít neki össze. „Az én személyi edzőm az édesapám, akitől a sport és a mozgás szeretetét örököltem.” Eszter elmesélte, hogy már kiskorától azt látta, hogy a faluban édesapja minden nap fut, neki ez volt a minta, éppen ezért mindig sportolt valamit, gimnáziumban például kézilabdázott. Megosztotta velünk azt is, hogy a sportok közül a labdajátékok állnak közel a szívéhez, de szereti a különféle tornákat is.

Ezzel együtt tagadhatatlan, hogy Eszter genetikailag is szerencsés, mivel vékony alkatot örökölt szüleitől, a családjában senki sem túlsúlyos, azonban neki is oda kell figyelnie a táplálkozásra, hogy jól érezze magát a bőrében. Az étrend terén neki az vált be a leginkább (mivel diétákat nem követ), hogy a délelőtt folyamán bármit megeszik, amit megkíván, este azonban már csak kevés könnyű salátát, vagy sovány húst fogyaszt. Eszter imád enni és főzni is, saját bevallása szerint kifejezetten magyarosan főz, szereti a hazai ízeket.

Eszter, ha csak ideje engedi teljes testmasszázsokkal, és hátmasszázsokkal kényezteti magát, nagyon szeret úszni, mivel a Tisza mellett nőtt fel, és nap mint nap lejárt a folyóhoz. Télen éppen ezért uszodába jár, nyáron pedig sokat van vízparton.

Szöveg: Gaál Zita

Fotó: www.bartokeszter.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai