2009.04.23.@ 12.04

Légy tónusosabb!

Faragd le a fölös kilókat a következő gyakorlatsorral. A gyakorlatokkal átmozgatod a farizmodat, a combjaidat és a felsőtestedet, így büszkén vághatsz majd neki a nyári hónapoknak is!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha maradt egy pici felesleg rajtad a húsvéti lakomázások után, akkor segítségedre lesznek a következő gyakorlatok. Egy amerikai sztáredző, aki olyan hírességeket tornáztat meg, mint Jennifer Aniston vagy Julia Roberts, kitalált egy bárhol elvégezhető gyakorlatsort, amivel fejleszted az izmaidat, a pulzusszámod növelésével. A megszokott utasítások helyett a tréner azt tanácsolja, hogy egy percen belül csinálj annyi ismétlést, ahányat csak tudsz, a cél, hogy a teljes kört háromszor el tudd végezni. Összpontosíts arra, hogy helyesen végezd a gyakorlatokat. A szemmel látható változásért egy héten legalább háromszor veselkedj neki az edzéstervnek!

Rúgás egyenes lábbal

Állj vállszélességű terpeszbe, karjaid oldalsó középtartásban. Hajlítsd be a jobb lábadat, helyezd rá a testsúlyodat, győződj meg róla, hogy a jobb térded nem kerül előrébb a bokád vonalánál. Rúgj egyenes, megfeszített lábbal előre, próbáld a bal lábfejedet a jobb kezeddel megérinteni. A hátad maradjon egyenes. A mozdulat az egyensúlyról szól. Ha túlságosan előrehajolsz, akkor a súly lekerül a másik lábadról, így nem tudod kihozni a maximumot a gyakorlatból, amely a feneket és a combokat formálja. Az első perc után cserélj oldalt és ismételj!

Fekvőtámasz tapsolással

Feküdj fél-fekvőtámasz pozícióba (tenyerek a talajon, kicsit szélesebb legyen a tartás vállszélességnél, emeld fel mellkasodat, a térdek hajlítva, a bokák keresztezik egymást.) A fejed, a nyakad, a hátad tartsd egyenes vonalban, a hasad húzd be! Használd a karjaidat, nyomd fel magad gyorsan és tapsolj a levegőben! Landolj a kezeiden, lassan süllyedj vissza a kiinduló pozícióba! Ezzel a gyakorlattal nagyszerű eredményeket érsz el a felsőtesteden, a tricepszeden, a mellkasodban és a vállaidon.

Tolás guggolásból, majd visszaugrás

Állj egyenesen, karjaid a tested mellett, a lábak kicsit szétnyitva. Hajlítsd a térdeidet mélyen ülő guggolásba (a feneked majdnem érinti a sarkaidat), hajolj előre, helyezd a kezed magad elé a talajra. Az első mozdulat, hogy „kirúgod” a lábaidat magad mögé, szóval legyél fekvőtámasz pozícióban, győződj meg róla, hogy a tested egyenes vonalat alkot! Maradj így három másodpercig! Majd ugorj vissza guggolásba, aztán állj fel, és ismételj! Mivel ez a gyakorlat az egész testet átmozgatja, kiváló kalóriaégető, ha elég gyorsan csinálnod. Kezdetben célozd meg az egy percen belüli tíz ismétlést, aztán emeld az ismétlésszámot tizenötre!

Lépj fel!

Állj szemben egy székkel, az ülés az irányodba nézzen! Feszítsd meg a feneked, helyezd a jobb lábad a szék középpontjára (a lábad legyen derékszögben a székkel). A jobb sarkad nyomd szorosan a székre, tartsd a feneked és a jobb combod megfeszítve, lassan egyenesítsd a jobb lábad, miközben emeled a bal lábad, és a bal lábfejedet is ráteszed a székre. Majd lépj le és ismételj! Az első perc után válts oldalt! Ez a mozdulatsor felpörgeti a szívverésed, az egész alsó testedet átmozgatja, főleg a feneket és a combokat. Ha már erősebb vagy, használj magasabb széket.

Most a mobilodra érkezhetnek a legújabb tippek és tanácsok, hogy egész évben fitt és kiegyensúlyozott legyél!

Szöveg: Kovács Orsi

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Legyen szuper alakod, mire beköszönt a jó idő!

5 szuper tipp a lapos hasért

Fitnesz tévhitek

Minden, ami fitnesz – klikk ide!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai