2009.06.11.@ 10.06

Feszesítsd a problémás területeket szuper gyakorlatokkal!

Szeretnéd, ha a tested formás és feszes lenne? Olvass tovább, és kitartó munkával elérheted a hőn áhított szuper alakot, amin a bikinid is szenzációsan mutat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az erős, formás test kizárólag a felesleges kilók leadásával nem érhető el. Egy dél-afrikai személyi edző úgy vélekedik, hogy pusztán a kardióedzéssel nem tehetsz szert szépen körvonalazódó izmokra. Muszáj a programot kifejezetten a problémás területekre irányuló gyakorlatokkal egyesítened, ha igazán látványos eredményt szeretnél. A következő mozdulatok feszessé fogják varázsolni a leggyakrabban kritikusnak minősített testrészeket, vagyis a lábakat, a feneket és a derekat is. Csinálj három sorozatot tizenöt ismétléssel, és egy héten legalább háromszor veselkedj neki a tornának!

Oldalsó kinyomás

Feküdj a jobb oldaladra, a lábaidat helyezd egymásra, és tartsd őket egyenesen. Az egyik kezedet tedd a csípődre, a másikon pedig támaszkodj meg. Néhány centiméterre emeld el a törzsedet és a csípődet a talajtól. Feszítsd meg a fenekedet, és nyomd fel a csípődet olyan magasra, amennyire csak tudod. Tartsd ki a mozdulatot öt másodperc erejéig, aztán lassan térj vissza kiindulóhelyzetbe. Végezz el tizenöt ismétlést, majd jöhet a másik oldal.
Maximalizáld a hatást: A csípőd maradjon fent tíz másodpercig, így a farizmod is tovább dolgozik, és minél hosszabb ideig van az izom megfeszítve, annál hatásosabb a gyakorlat.

Oldalkitörés

Állj egyenesen, kezek a csípőn, a lábak vállszélességnél kicsit nagyobb terpeszben legyenek. A terpeszből törj ki jobbra, és helyezd a testsúlyodat a jobb lábadra. A jobb sarkadról nyomd vissza magad, lassan egyenesítsd a lábad, majd mozdulj vissza a kezdő pontba. Végezd el a másik lábra is!
Maximalizáld a hatást: Hogy egy kis kardió íze is legyen a dolognak, emeld fel a lábad magasra, ahogy kilépsz oldalra. Ha kellően energikusan csinálod, felgyorsíthatod a szívverésedet.

Guggolás bicepszhajlítással

Mindkét kezedbe fogj egy másfél kilós súlyzót, állj vállszélességű terpeszbe, és a térdeidet egy kicsit hajlítsd be. Ereszkedj le félguggolásba, miközben a súlyokat a mellkasod irányába húzod. A sarkaidat szorosan szegezd a talajhoz. Ennél a mozdulatnál fontos, hogy sziklaszilárdan megtartsd magad, majd lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe.
Maximalizáld a hatást: Csinálj teljes guggolást, azaz menj le olyan mélyre, amennyire csak bírsz, így még keményebbek lesznek a combjaid és a feneked is.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Lendülj formába 15 perc alatt a nappaliban!

Az egészséges nassolás alapszabályai

Mit tehetsz a tónusosabb test érdekében?

Még több torna – klikk ide!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai