2009.07.17.@ 10.07

Ne hízz meg a szerelemtől!

Végre megtalálod álmaid pasiját, és mire feleszmélsz, nemcsak az életed, de a feneked is kerekebb lesz. Csak kicsit kell odafigyelned, és könnyedén legyőzheted a kilókat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szinte természetes, hogy a friss románc elején ledobsz magadról némi felesleget, ugyanis a szervezetedben termelődő adrenalin elnyomja az étvágyadat. Jó kis fogyókúra, nemde? Ráadásul az akaraterőddel sincs probléma, mert szeretnél minél jobban tetszeni az új lovagnak. És ugye ott van még a szex is: nincs jobb zsírégető egy izzasztó párnacsatánál!

Párban kerek a világ

Amikor úgy érzed, ennél tökéletesebb nem is lehetne az életed, akkor a szaporán leadott súlyfelesleg szépen visszakúszik. Sőt, előfordul, hogy még több rakódik rád! Te pedig, ahelyett, hogy a kedveseddel múlatnád az időt, a mérleg mutatóját szuggerálod. Ráfogsz két kilót a rajtad lévő ruhára (olykor némi csaláshoz is folyamodsz, például nem a teljes súlyoddal állsz a mérlegre), de a tények ettől nem változnak. Egy kutatás során kiderült, hogy a párkapcsolatban élő nők többet híznak, mint szingli társaik. Azok a lányok pedig, akik együtt is élnek a választottjukkal, átlagban csaknem másfél kilóval súlyosabbak az egyedülállóknál. A házasság még ennél is nagyobb veszéllyel – plusz négy kilogrammal – járhat. Ez persze nem azt jelenti, hogy utasítsd vissza a lánykérést, inkább figyelj jobban!

Megoldás: tudatos táplálkozás

Vésd az eszedbe: eltérő mennyiségű energiára van szükségetek. A férfiak huszonöt-negyven százalékkal több kalóriát égetnek el, mint mi. Úgy kalkulálj, hogy nagyjából harmadával kevesebbet ehetsz, mint ő. A főétkezés után ihatsz alkoholt, ehetsz kenyeret vagy desszertet is. A lényeg, hogy az alábbi trükkökkel sokat tehetsz a szerelemmel járó súlygyarapodás ellen.

Főzzetek közösen! Így tisztában leszel az összetevőkkel, és ráveheted a kedvesedet, hogy zsírszegény tejet, tejszínt, tejfölt vagy sajtot tegyen az ételbe.

– Mindenből kisebb kiszerelésűt vásárolj! Nem is hinnéd, a nagyobb az étvágyat is növeli: húsz százalékkal többet fogyasztasz a méretesebb csomagolású élelmiszerekből.

– Ha együtt nassoltok, ragaszkodj az ízletes, de kevésbé veszélyes csemegékhez, mint például a light jégkrém.

– Nem kell lemondanod a jól megérdemelt ropogtatnivalóról! Keksz vagy chips helyett azonban rágcsáljatok inkább répát, zellert vagy cukkínit natúr joghurtos mártogatóssal!

Alattomos finomságok

Apróságnak tűnik, mégis nagy keserűséget okozhat az év végére. Az alábbi tények elrettentenek a könnyelmű kajálástól.

Csábító chips: évente 1,8 kg pluszt jelent, ha esténként elmajszolod a barátod ropogós nassolnivalójának a felét.

Puffasztó popcorn: ha minden héten egyszer bevágod egy nagy adag pattogatott kukorica felét, egy év múlva 4,3 kilóval leszel több.

Fenéknövelő fagyi: amilyen ártalmatlannak tűnik, olyan alattomos. Egy éven keresztül heti egy jégkrém vagy fagyi 1 kg súlygyarapodással egyenlő.

Vonzó vörösbor: talán mondani sem kell, hogy a bor mennyi kalóriát tartalmaz. Ha hetente fél üveggel iszol, évente 2,3 kg pluszt szedhetsz fel.

A teljes cikket megtalálod az augusztusi Cosmóban!

Kapcsolódó cikkek:

A sikeres diétát gátló ételek

A hatékony fogyókúra titkai

Hogyan folytass helyes nyári diétát?

Minden, ami diéta!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai