2009.07.31.@ 11.07

Új fogyókúrás módszer: a „nem igazi diéta”

Idézett már elő nálad a szénhidrátok mellőzése és a felülések elvégzése diétafóbiát? Hiába van annyi diéta a piacon, ideje, hogy mellőzd a fogyókúrás italporokat, és kipróbálj valami újat… a „nem igazi diétát”.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, de ha közelről megvizsgálod ezt a módszert, akkor biztos lehetsz benne, hogy be fog válni. A diéta alapötlete, hogy meg kell szabadulni a rossz szokásoktól! Az egész arról szól, hogy apró változásokat kell bevezetni, amelyek később rögzülnek, így végül is megszokássá válnak, és ez segít, hogy nagy sanyargatások nélkül veszíts a súlyodból. Figyelni kell a bevitt és a felhasznált energia mennyiségére, fontos, hogy a kiegyensúlyozott étrendet megfelelő mozgással társítsd. Ha régóta küzdesz súlyproblémákkal, vagy egészségesebb szeretnél lenni, tapasztalni fogod ennek a diétának a pozitívumait. A „nem igazi diétát” két ausztrál kutató fejlesztette ki, akik az elhízás pszichológiáját elemezték. A vizsgálatok során arra jutottak, hogy az eredendően vékony megfigyeltek és a túlsúlyos alanyok nem sokban különböztek a tekintetben, hogy mit ettek, viszont mindegyiküket különböző rejtett szokások vezérelték. Például a túlevés mögött meghúzódik egy tudat alatti ok, ami mindig valami mélyen, a lélekben megbúvó problémának a tünete. A kutatók elmélete szerint, ha búcsút mondunk ezeknek a rejtett szokásoknak, természetes módon érhetjük el az ideális testsúlyt. Amikor elhízott önkénteseken tesztelték a teóriájukat, azt fedezték fel, hogy az illetők könnyedén lefogytak, amint megszabadultak a rossz beidegződésektől. Ez a fogyókúra nem kecsegtet azzal, hogy rövid idő alatt hatalmas mennyiségű kilót ledobsz magadról. Ezt folyamatosan működésben kell tartani, hiszen a hosszú távú súlyvesztés egészségesebb és sikeresebb megoldás, és nem fog fenyegetni a jojó effektus sem.

Hogyan működik?

A megszokott kalóriamennyiséghez képest mostantól 500 kalóriával kevesebbet vegyél magadhoz, így hetente fél kilót dobsz le magadról. Ha nem akarsz kalóriákat számolgatni, az is jó, ha minden nap olyan sportot űzöl, amivel elpusztítasz 500 kalóriát egy óra leforgása alatt. Még egy verzió: 250 kalóriával kevesebbet eszel, és olyan mozgásformát választasz, amivel elégetsz 250 kalóriát. A titok nyitja, hogy 500 kalória mínuszban legyél. Eleinte biztos tanakodni fogsz, hogyan csökkentsd a kalóriák számát, vagy hogy mennyit kell mozognod, de egy idő után már rutinosan menni fog a dolog, és zsigerből tudni fogod, hogy ha megeszed azt a muffint, akkor kompenzációként el kell menned futni.

Ízelítőül néhány étel, ital, illetve mozgás, ami 250 kalóriát ér

Két pohár fehér bor
Egy marék mogyoró
Egy banán
Egy csészényi müzli
20 perc gyors iramú futás
60 perc golf
60 perc kutyasétáltatás
30 perc bringázás

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hízhatsz az edzéstől?

A sztártréner tanácsa: így legyen szexi hasad!

A sikeres diéta titka: így állj ellen a csábításnak!

Címkék: „nem diéta fogyókúrás igazi módszer

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai