2010.11.22.@ 09.11

Készíts adventi koszorút saját kezűleg!

Advent idén novemberben 29-én lesz, így ez a néhány nap még elég ahhoz, hogy saját kezűleg, esetleg egy jó barátnői program keretében készítsd el adventi koszorúdat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Néhány sütemény, egy finom csésze tea vagy forró csoki, és máris hívhatsz néhány segítő kezet az adventi koszorú díszítéséhez. Persze mindez csak kiváló ürügy egy barátnői csevejhez, hiszen a kész koszorúalaphoz csak meg kell venned az alapanyagokat – ragasztópisztolyt, néhány kelléket, és már csak egy kis kreativitás kell hozzá.

Milyen alapot válassz?

Tervezd meg, hogy hova szeretnéd majd tenni a koszorút – étkezőasztalra, nappaliba –, és eszerint válaszd ki a méretet és a színvilágot. A koszorúalapok különböző variációkban kaphatóak – sima hungarocell, fenyővel bevont, vizes oázis alapú, mű vagy valódi fenyőlevelekkel díszített, szalma, vessző, egyszóval ezernyi a lehetőség. Amivel a legkönnyebb dolgozni, az mindenképpen a puha alapú, amibe akár gombostűvel is rögzítheted a díszeket. Ha a már fenyővel bevont alapot választod, munkát és időt takarítasz meg, nem kell „alapoznod”.

Melyik stílust válaszd?

Csak rajtad múlik, hogy a rusztikus, vessző- vagy szalmaalapút, néhány terméssel, barnás, aranyló gyertyákkal, a tollakkal, ezüst golyókkal körberakott hófehér „fészket”, a klasszikus vonalú, fenyőből készült, piros gyertyás változatot, a kedves, mesevilágot ábrázoló cukorkákkal, műhóval díszítettet, mind rajtad múlik. Ízlés, egyéniség, kézügyesség kérdése csupán. De hogy ebben segítsünk dönteni, kínálunk néhány alap mintát példának.

A rusztikus

Hozzávalók: Ragasztópisztoly, szalma- vagy vesszőalap, különböző színű termések, apró lila, bordó és piros díszek, 4 gyertya, dió, mogyoró, esetleg műanyag gyümölcsök, mini műalma, szőlőfürtök, fahéjköteg.

A koszorúalapot minél dúsabban teszed körbe a fent említett alapanyagokkal, annál mutatósabb lesz a kész koszorú. Ügyelj arra, hogy mindent megfelelően rögzíts. Ha fenyővel borítod az alapot, azért lesz szebb, mert nem marad hézagos rész, csakis a szép zöld fenyő fog kikandikálni. Ízlés szerint helyezd el a gyertyákat – nem muszáj szimmetrikusan, négyfelé tenni, rakhatod egy helyre is, különböző magasságokba. A lényeg, hogy legyen egy hangsúlyos pontja az egésznek Ezután díszítsd körbe a mogyoróval, dióval, szőlőfürtökkel, termésekkel. A koszorúalapot körbetekerheted műbogyókkal, nagyon jól fog mutatni egy kis élénk szín a zöldben.

Romantikus tollas

Manapság igen divatos tollakat használni a dekorációként. A végeredmény attól is függ, hogy ezt milyen színben teszed, mennyire vagy merész, és mit enged meg a lakásod. A fehér például nagyon szép tud lenni. Ma már vehetsz tollakkal bevont koszorút is, de a dekorációs alapanyagokat árusító üzletekben rengeteg színű toll kapható bezacskózva. Vegyél belőle néhány csomaggal, és óvatosan ragaszd körbe őket a lehetőleg fehér, hungarocell alapon. Majd tegyél közé a koszorú színeihez illő gyöngyöt. De díszítheted a felhasználásra kerülő gyertyák szárát is gyönggyel, pillanatragasztóval könnyedén odatapad.

Mesevilág

Ha ezt a verziót választod, szerezz be néhány kisméretű manót, szépen dekorált mesefigurát, minden olyan elemet, ami számodra kedves, mesébe illő. Válassz fenyőalapot, ez adja meg az igazi karácsonyi hangulatot! Ha lefújod egy kis hóspray-vel, máris havas erdőrészletet kapsz. Majd tervezd meg a figurák helyét úgy, hogy egy meserészt ábrázoljon. Használhatod a koszorú oldalát is, ragasztópisztollyal könnyedén rögzíthetsz mindent.

A fantázia és a kreativitás a kulcsszava az adventi koszorú készítésének. Sokkal jobban fog tetszeni a saját műved neked és vendégeidnek is az ünnepek során, mint egy boltban megvásárolt darab.

Fotó: NorthFoto

A legjobb szakácskönyvek karácsonyra

Tündökölj téli tollcsodákban!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: adventi készíts kezűleg koszorút saját

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai