2011.01.05.@ 16.01

A jóga nagyasszonyának egyedülálló terápiás képzése itthon is

Dr. Indu Arora 2010 januárjában, hazánkban tart világszinten elismert jógaterápiás képzést.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

A hónap során olyan speciális témákra összpontosítva tart képzéseket a mester, mint a jógaterápia nőknek, jóga a termékenységre, jóga az öregedés ellen, jóga a gerincbetegségekre, illetve jógaterápia a cukorbetegségre és a magas vérnyomásra. A jógaterápiás programok mellett a mudrákkal, marma pontok használatával és a csakrameditációval foglalkozó képzéseken is részt vehetnek az érdeklődők. A programokon kezdő és haladó jógázókat egyaránt várnak. A képzés 2010. január 7-én kezdődik, jelentkezni, illetve további részleteket megtudni a Himalájai Tradíció Központ honlapján lehet.
 
Az egyhónapos jógaterápiás program képzései:
 
· Ajurvéda, dósák, táplálkozás        
· Jógaterápia nőknek
· Jóga a termékenységre
· Jóga az öregedés ellen
· Jóga a gerincbetegségekre
· Jógaterápia a cukorbetegségre és a magas vérnyomásra
· Napüdvözlet-Pránaüdvözlet
· Mudrák
· Egyéni konzultációk
 
Jógaterápia programok
 
A jógaterápia programok speciálisan egy-egy problémára segítenek megoldást találni tradicionális jógatechnikák segítségével. Az egynapos jógaterápiás képzéseken Dr. Indu Arora segítségével a résztvevők olyan technikákat sajátíthatnak el, melyek hosszútávon elősegítik a probléma megoldását. A képzés segítségével a résztvevők képesek lesznek ezen technikákat otthon is folytatni.
 
Jógaterápia nőknek
 
A jóga ősi tudománya a nőknek segít az egészség megtartásában és a testi-lelki fejlődésben. Számos más előnye mellett segít a menstruációs fájdalom csökkentésében, stressz kezelésben, szülés megkönnyítésében. A jógapozíciók az izmok tonizálását, formálását is támogatják, gyakorlásukkal eltüntethetőek a felesleges zsírpárnák, a test rugalmasabbá, hajlékonyabbá és erősebbé válik.
 
Jóga a termékenységre
 
Jóllehet a stressz nem feltétlenül okoz meddőséget, a stressz testre gyakorolt hatásai gyakran fogantatási nehézséghez, problémákhoz vezetnek. A képzés során speciális pózokkal, légzőgyakorlatokkal, relaxációs technikákkal, mudrákkal és mantrákkal ismerteti meg az érdeklődőket a mester, melyek stimulálják a szaporító szerveket, fokozzák a test energiaáramlását, és kiegyensúlyozzák a hormonrendszert.
 
Jóga a gerincbetegségekre – a hát kezelése, gyógyítása és helyreállítása
 
A jóga nem csak egyszerű testmozgás, hiszen számos betegség és probléma gyógyítása is lehetséges általa. A jóga kombinálja a fizikai pozíciókat, légzést, meditációt és relaxációs technikákat, melyek hatással vannak a csont-, és izomrendszerre, a központi és vegetatív idegrendszerre, így lehetővé válik a hát gyógyítása. A képzésen fájdalomcsökkentő, valamint a hát izomzatát erősítő és nyújtó gyakorlatokat tanulnak a résztvevők.
 
Jógaterápia a cukorbetegségre és a magas vérnyomásra
 
A cukorbetegség egy összetett állapot, megbomlott metabolikus egyensúly, mely az inzulin és glükóz szabálytalanságát is érinti. A jóga a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében és kezelésében is számos eszközzel bír. Az egészséges étrend és életmód kialakítása éppúgy lényeges, mint az endokrin rendszer kiegyensúlyozása, a hasi szervek masszírozása és tonizálása, az idegek és vérkeringés serkentése valamint a stressz csökkentése. A jóga normalizálja a glükóz szintet, azáltal, hogy a belső szerveket gyengéden masszírozza, stimulálja, ezzel támogatva a szénhidrát lebontást. Speciális jógapozíciók segítségével az idegrendszer egyensúlyba kerül, beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai. A gyakorlatok lenyugtatják az elmét. A csavaró és nyújtó pozíciók serkentik a belső elválasztású mirigyek, az emésztőrendszer, a szív működését.
 
Jóga az öregedés ellen
 
Ha a testet hosszú időn keresztül helytelenül használjuk, nem gondoskodunk róla megfelelően, akkor elkezd degenerálódni, melynek következtében öregebbnek fog látszani. A jóga nem csak abban segít, hogy a gyakorlatok segítségével a test fiatalosabbá váljék, de a helyes táplálkozás kialakítása is lehetséges általa és a mentális kompetencia is fejleszthető. Ha van a hosszú életnek kulcsa, az minden bizonnyal a jóga!
 
Ajurvédikus dosha étrend
 
Az ajurvéda tudományának három magja van: gyógyítás, megelőzés és az egészség fenntartása. Rendkívül fontos az egyénre szabott étrend felépítése a gyógyulás folyamatában. Az ajurvéda alapköve a megelőzésben és a betegség gyógyításában a test-elme-tudatosság egyensúlyba hozása a helyes ivási, étkezési, életmódbeli szokások kialakításával, megfelelő gyógynövények használatával.
 
Napüdvözlet-Pránaüdvözlet
 
A Napüdvözlet gyakorlatot az összes pozíció szülőanyjának is szokták nevezni. A Napüdvözletre fókuszált képzésen az egymást követő gyakorlatok elsajátítása mellett a csakrákra, mantrákra és légzésre különös hangsúly kerül.
 
Mudrák
 
A Mudra egy ősi, a jógához kötődő művészet és tudomány a gesztusokról, a mudra szó szerint "pecsétet" és "kéztartást" jelent.A jógában főként a meditáció során alkalmazzák a belső énnel való kommunikációban. Terápiás célzattal használható, mely hatására az öt elemben kialakuló egyensúly a test-lélek egyensúlyt is létrehozza.


Kapcsolódó cikkek:

Táncoltasd meg a testedet!

 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai