2011.07.12.@ 11.07

Ne aggódj, inkább kezdj el élni!

Mindenkivel előfordul, hogy érzelmileg nincs a topon, hogy kedvetlen, szomorú vagy ingerlékeny. Most egyszerű tippeket adunk, amelyekkel feldobhatod a hangulatod, és megmutatjuk, hogyan birkózz meg azzal, ha az élet folyton magas labdákat ad.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Fogadd el magad!

Ha őszintén szereted magad, ha elfogadod, amit a tükörben látsz, a felbukkanó akadályokat is könnyen fogod venni, bármilyen problémát meg tudsz majd oldani, és nem másokat (vagy saját magad) fogod okolni a nehézségekért. Az első lépés, hogy alaposan ismerd meg magad! Írd le, mi az, amit nagyra értékelsz az életben, szedd pontokba az öt legerősebb tulajdonságod, és mindennap jegyezz le három jó dolgot, ami aznap történt. Igyekezz magad olyan emberekkel körülvenni, akik elfogadnak, tisztelnek, akiknek támogatását minden körülmények között élvezheted. Azokkal szemben viszont tartsd meg a három lépés távolságot, akikről úgy érzed, hogy ártanak neked, és ha ez azzal jár, hogy munkahelyet váltasz, vagy véget vetsz a párkapcsolatodnak, akkor tedd meg ezeket a lépéseket, mert ezután felszabadultan élhetsz. De fontos, hogy másokkal szemben te is udvarias, toleráns légy, tiszteld azokat, akiket szeretsz!

Csak pozitívan!

„A pohár inkább félig tele, semmint félig üres” eszméje egy közhely, de ettől függetlenül óriási jelentősége van annak, ki hogyan vélekedik erről a kérdésről. Ha benne vagy egy bizonyos szituációban, és arról csakis a rosszat feltételezed, valóban még kellemetlenebb lesz a helyzet. Fontos, hogy változtass a rossz beidegződéseken. Nem tudod, hogy vonzd be a pozitív vibrálást az életedbe? Élj a mában, és ne aggódj a múlt vagy éppen a jövő miatt! Ez tényleg ennyire egyszerű, csak egy kis akaraterő kell hozzá, hogy az agyunk is így működjön.

Oldd meg a konfliktusokat!

A konfliktusokat nem mindig lehet kiküszöbölni, szóval ahelyett, hogy hagynád, hogy beárnyékolja a jókedved, vagy pedig elhatalmasodna feletted, inkább tanuld meg, hogyan lehet a konfrontációkat kezelni, ez főleg egy kapcsolatban lényeges. Vizsgáld meg, hogy a problémák veled vagy a párkapcsolatotokkal állnak-e összefüggésben, és azt is, hogyan érzel ezzel kapcsolatban. A konfliktusok kezelése odafigyelést, kommunikációt, a másik nézőpontjának a megértését, a negatív érzelmek feletti kontroll megőrzését és problémamegoldást jelent. Még az is nagy segítséget jelent, ha pontosan elmagyarázod az álláspontod, és ha mindig empatikus vagy. Gyakran nincs is szükség a konfliktusokra, csak annyi kell, hogy ne vedd személyeskedésnek a dolgokat. Ha azt szeretnéd, hogy mindketten nyertesként jöjjetek ki a vitából, egyet kell értenetek abban, hogy különböznek a véleményeitek, és meg kell találni azt a közös megoldást, amely mindenkinek megfelelő.

Teremts változást!

Amikor megfogalmazódik bennünk a változás igénye – bármivel kapcsolatban –, az érzelmeink öt különböző fázison mennek keresztül. Ha megérted ezeket, biztos, hogy jó úton haladsz a változás felé. Az első lépés az elkerülés: nem akarsz a problémára gondolni, és még nem áll szándékodban, hogy megpróbálj változtatni rajta. Hajlamos vagy másokat vagy a körülményeket hibáztatni, hogy nem sikerül megoldani a bajokat. A második stáció az elmélkedés: sokkal inkább tudatában leszel a problémának, hiszen elkezdesz kutatni a megoldás után, mérlegeled a prokat és kontrákat. A harmadik állomás az elköteleződés: most már meg vagy róla győződve, hogy szükséged van a változásra, és konkrét tervet állítasz össze. A negyedik fokozat a cselekvés: a tervet átülteted a gyakorlatba, elkezdesz változni és változtatni. Az ötödik lépcső a fenntartás: foggal-körömmel ragaszkodsz a tervhez. Ez persze nagyban függ attól is, hogy milyen fokú az elköteleződésed, és hogy mennyire fenntartható a terved.

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Így dobd fel a munkás nyári napokat!

Pénztárcakímélő szuperprogramok nyárra

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: aggódj élni inkább kezdj

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több technikai