Ez az új hajápoló tényleg a szőkék legjobb barátnője lehet?

„Életre kelti és gyönyörűvé varázsolja a szőke haj minden árnyalatát” – olvasható a L’oréal Professionnel új termékcsaládjáról, a Blondifier-ről. De vajon betartja, amit ígér? A Cosmo.hu szerkesztője lecsekkolta!

Ez az új hajápoló tényleg a szőkék legjobb barátnője lehet?

A Blondifier egy olyan termékcsalád, amiben sampon, balzsam és hajpakolás is található, de én a – számomra legalábbis – legizgalmasabb terméket, a Blonde Bestie-re keresztelt sprayt próbáltam ki. A L’oréal Professionnel legújabb termékei egyébként a festett szőke haj összes különleges árnyalatát próbálják pontosan úgy megtartani, ahogy az a fodrásznál elkészül. Az biztos, hogy ez nem egyszerű feladat, hiszen rengeteg hasonló termék van a piacon, ami szintén ezt igyekszik elérni, de kevés sikerrel. A festett tincseimmel jártam már én is úgy, hogy a lila samponnak nemcsak a sárga színt sikerült semlegesítenie, de még a szőkét is…

Első ránézésre nem tudtam megállapítani, hogy mit tudhat a lila flakonba zárt hajápoló: hajszínezőre és hajlakkra is tippeltem. De miután utánaolvastam, kiderült, hogy egy E-vitaminnal és ceramiddal gazdagított hajvédőről van szó, ami táplálja a hajamat, és ragyogást biztosít neki. A termékcsalád kulcsösszetevője pedig az acai bogyóból származó polifenol, ami leginkább abban segít, hogy a szőke haj megtartsa az eredeti szépségét.

A termék már a színével is megfogott, hiszen a liláról a tihanyi levendulamező jut eszembe, amit imádok. Nem bírom ki, hogy ne fújjak bele a levegőbe mielőtt valóban kipróbálom, hogy megtudjam, milyen illata van. Pont olyan kellemes, amilyenre tippeltem: még parfümként is el tudnám képzelni magamon.

Amit már az első fújás alkalmával észrevettem az az, hogy a szórófej nagyon szépen permetezi szét a terméket:

A tesztelés előtt pontosan egy héttel döntöttem úgy, hogy levágok 20 centit a hajam végéből, amivel majdnem sikerült megszabadulni a festett tincseimtől. Éppen az volt a probléma velük, hogy túl töredezettek voltak ahhoz, hogy továbbra is elviseljem őket. Talán, ha előbb kapom meg a Blonde Bestie-t, sikerül megmenteni őket. De még így is maradt feladata a hajápolónak.

A leírás szerint 20-30 cm-ről kell a hajamra fújnom a terméket, majd átfésülni kézzel vagy fésűvel. Ha pedig intenzívebb hatásra vágyom, akkor 15 cm-ről is próbálkozhatok. Én persze bevállaltam mindkettőt a teszt kedvéért, de nekem az első verzió vált be tökéletesen. A legideálisabb, ha minden tincsre egy fújásnyi termék kerül, megfelelő távolságból. Persze ha a kifutókról is ismert „wet look”-ot, vagyis a vizes haj hatást szeretnéd elérni, akkor ne spórolj a cuccal!

Hogy mennyire védi a haj szerkezetét, azt nem tudom biztosan megállapítani. Ami viszont tuti, hogy ragyogást és puha érzetet ad a szőke tincseimnek, valamint olyan illatot, ami nem tolakodóan, de a nap folyamán végig érezhető marad. Az érzékeny, szőke frizura télen és nyáron is különleges ápolást igényel, amiben ez a termékcsalád a toppon van. A Blondifiereket kizárólag a L’oréal Professionnel szalonokban tudod megvásárolni – a tesztelt hajvédőt pedig 4210 forintos áron.

Még több

Teszter