Sosem gondoltam, hogy ilyen természetes is lehet a műszempillám

A Cosmo.hu szerkesztője, Bianka az elsők között tesztelhette a Flawless Lashes by Loreta prémium pilláit. A márka nagyon népszerű a sztárok körében, például Cardi B sminkese is ilyen termékeket használ!

Sosem gondoltam, hogy ilyen természetes is lehet a műszempillám

Nálam a szempilla kihangsúlyozása már nagyon régóta kulcsfontosságú: 15 évesen kezdtem el festeni, és azóta is tart a szerelem. Ha egyetlen sminktermékkel kellene kiköltöznöm egy lakatlan szigetre, akkor biztos, hogy a szempillaspirált választanám – nem azért, hogy ott bármi hasznát is venném. Ennek ellenére, sosem voltam „műszempillás lány”, pontosan azért, mert sokszor csak a nagyon természetellenes végeredménnyel találkoztam. Amióta viszont trendi a természetes szépség kihangsúlyozása, azóta a szempillaépítés technikájában is megjelent az erre való törekvés. És azóta az én fantáziámat is rettentően izgatja, hogy milyen lennék picit hosszabb, sötétebb és íveltebb pillákkal – amik pontosan úgy néznek ki, mint az eredetiek, azzal a különbséggel, hogy 0-24-ben ugyanolyan tökéletesen állnak.

Ezekkel a gondolatokkal látogattam el Horváth Anett mester szempilla artist stúdiójába, aki elhozta Magyarországra a Flawless Lashes by Loreta márkát, amit a világszerte ismert Loreta Jasilionyte hozott létre 2013-ban. Előtte persze felkerestem a honlapját, amin azt találtam, hogy a márka legfőbb küldetése az egyéni addotságokhoz igazítani a pillákat, hogy azok természetesek maradjanak. Ez pedig nagyon megfogott!

Ahogy megérkeztem a stúdióba, Anett fogadott, akinek elárultam, hogy sosem volt még ilyenben részem, de amint elkezdtünk beszélgetni a technikákról, megnyugodtam, hogy a lehető legjobb kezekben vagyok. Anett egyébként Londonban ismerkedett meg a márkával, és jelenleg ő a kizárólagos itthoni forgalmazója. 2018-ban megnyerte a Lash Games nemzetközi szakmai versenyt, és októberben a brit X Factorban ő készítette el az egyik versenyző, Scarlett Lee szempilláját.

Mivel a fapados tudásom a műszempillákról kimerül az 1D, 2D és 3D fogalmakban, ezért Anett elmagyarázta, hogy két technika közül választhatok. Az egyik a Classik, ami azt jelenti, hogy minden egyes pillára egy darab műszempilla kerül. A másik pedig a Russian Volume, ami a 2D-től 10D-ig terjed. Mostanra már biztosan te is sejted, hogy melyik mellett döntöttem. A Classik lett a befutó, és Anett is ezt tanácsolta.

Legelső lépésként Anett megtisztította a szemkörnyékem a maradék sminktől, majd leragasztotta az alsó pilláimat.

Miközben elkezdtük, kiderült, hogy sokaknak ez a pár óra kikapcsolódást jelent a hétköznapi rohanásból, ezért ők el is alszanak, amíg a pilláik elkészülnek. Engem persze végig érdekelt, hogy mi történik és a beszélgetést választottam a szundi helyett. Anett elárulta, hogy egy embernek átlagosan 50-200 szempillája van, aki hozzátette gyorsan, hogy én az utóbbi csoportba tartozom. Emiatt azonnal arra gondoltam, hogy tuti lejár a parkolójegyem, amire végzek. De megtudtam, hogy a Classik technika másfél órát vesz igénybe, míg a Russian körülbelül két és fél órát. Úgyhogy pánikra semmi ok!

Minden eredeti pillára egy műpilla kerül.

Amíg elkészültek a szempilláim, addig Anett elárulta a legizgibb fun factet az angol pasikról: barna pillákat tetetnek a sajátjaikra. Te el tudnád képzelni, hogy a barátoddal együtt üljetek be egy ilyen szalonba? Magyarországon egyelőre nem hódít ez a trend.

Anett a kezére ragasztott különböző hosszúságú pillákat használja a műszempilla építéshez.

Nagyon pihentető volt így feküdni!

A szempillaépítés közben annyira ellazultam, hogy fel sem tűnt, hogy másfél óra eltelt. A végén már persze alig vártam, hogy tükörbe nézhessek. És amikor ez megtörtént, csak akkor hittem el, hogy műszempillával már nem csak mű hatást lehet elérni. Pontosan azt kaptam, amire vágytam, és amit a teszt előtt megfogalmaztam: természetesnek tűnő, hosszú, fekete és ívelt pillákat.

Az utolsó pillanatok, mielőtt meglátom az új pillákat.

A gyönyörű pillákhoz „használati utasítás” is járt: ugyanis 24 óráig nem érhette őket víz, 48 óráig pedig gőz. Ez azt jelenti, hogy egy napig nagyon óvatosan kellett arcot mosnom, két napig pedig a zuhanyzást (a keletkező gőz miatt), és a főzést is minimumra kellett csökkentenem. Amire pedig utána is oda kellett figyelnem, hogy mellőzzem az olajos beauty termékeket, így a kétfázisú micellás vizet egy időre el kellett felejtenem.

Ezekért viszont teljesen kárpótol az, hogy a reggeli sminkelés utolsó lépését, a spirálozást most egy darabig elhagyhatom, ami egyébként nálam 5-10 percet is igénybe vesz. Egyetlen dolgom, hogy az Anettől kapott kis kefével átfésüljem a pilláimat, és már indulhatok is munkába.

Bár szerelem volt első látásra, a pillák nem fognak örökké tartani: 4-6 héten belül a szempilláim természetes cserélődésével együtt kihullanak. Ezért javasolt az újratöltés 3-4 hetente. Az állandó viselése amúgy nem teszi tönkre az eredeti pillákat, sőt ha gond van, egy speciális krémmel azonnal el lehet őket távolítani. Nekem nemcsak, hogy nem okoztak problémát, de két hét után szinte ugyanolyanok, mint amikor a tükörben először megláttam őket.

Az eredeti és az új pillák.

Még több

Teszter