Tényleg működnek a vegán hajápolószerek?

A legtöbb kedvenc sztárod már átállt a vegán életmódra, ami nem csak az étkezést, de a szépségápolást is meghódította. Csekkold velünk, hogy mire képes a fürdőszobában a vegalove.

Tényleg működnek a vegán hajápolószerek?

Vegán kisokos

Ha egy aprócska dióhéjba zsúfoljuk bele a vegán életmód lényegét, akkor gyakorlatilag arról van szó, hogy semmilyen állati eredetűt nem fogyasztasz. Ebbe pedig beletartozhat a szépségápolási rutin is, ahol a kedvenc termékeidet már úgy választod ki, hogy semmilyen állati eredetű összetevőt ne tartalmazzon. A Love Beauty and Planet pedig még ennél is továbbment, hiszen az állatokon kívül a bolygóra is gondoltak, ezért a csomagolásaik újrahasznosított műanyagból készültek. Benned is ott motoszkál a gondolat, hogy az ökológiai lábnyomod csökkentésével vajon egyenesen arányosan zuhan majd meg a beauty cuccaid teljesítménye is? Egy sampont és egy balzsamot is teszteltem, hogy választ kaphass erre a kérdésre.

Hajas hangolás

Életemben csak egyszer volt befestve a hajam, de ettől még ugyanolyan bátran nyúltam mindig is a festett hajra kifejlesztett készítményekért az extra ragyogásért. Most is egy ilyen típusú termékcsaláddal vonultam be a fürdőszobába és a szokásos sampon-balzsam rituálémat ezúttal a Love Beauty and Planet murumuru vajas és rózsaillatú termékeivel vittem véghez.

Főpróba

A vegán életérzésre egy kicsit előzetesen ráhangolódtam egy avokádós-banános smoothie-val, szóval a hangulatom egészen természetközeli volt alapból, ami csak tovább fokozódott a termékek isteni rózsaillatától.  Az állaga szinte krémes – ezzel még lehet problémák lesznek és kevesebb napig lesz friss a hajam -, a csomagolása pedig annyira gyönyörű, hogy külön helyet érdemelt ki az abszolút kedvenc termékek között a kád szélén. Plusz pont, hogy a nagy vegabarátság nem ment a habzás rovására.

Premier

Oké, a fürdőszobában nagyot alakított a sampon és a balzsam is, de a hajas kérdésekben mindig a hajszárítás utáni állapot a döntő. Szerencsére nem gubancolódtak még nedvesen sem a tincseim, amiért külön hálás voltam, hiszen egy óriás hajnövesztés kellős közepén vagyok és normál esetben minden fésű által kitépett hajszálért minimum két perces néma csenddel adózok. Most a műsorszünet minimálisra csökkent és a hajszárítás után olyan puha lett a hajam, mintha a fodrászom kente volna be az egyik titkos csodaszerével. Bár már így is úgy éreztem, hogy maxra van töltve az ápoltság, a szokásos hajolajat felvittem a végekre és jöhettek a mindennapok.

Közönségkedvenc?

Nálam elég jól vizsgázott, mert hiába vetettem be teljesen új termékként, mégis napokig friss hatású maradt a hajam tőle és az utolsó napon egy kis szárazsampon rásegítéssel 4 teljes napig tartotta a friss és tiszta érzetet.

A 400 ml-s kiszerelésben kaphatóak, ami sokáig elég lesz, pláne a balzsamból, hiszen jóval kisebb mennyiséget használok belőle, mint a sampon tesójából. Épp ezért abszolút megbocsátható, hogy darabonként 1800 forintba kerül.

A rózsaillatú mellett még beszerezheted kókuszvíz és mimóza virág, valamint kókuszolaj és ilangilang vezióban is. Egy nagy lépés a szép hajért és egy kicsi, de biztos lépés a környezetedért, miközben a szépség kérdésben sem kell kompromisszumot kötnöd!

Még több

Teszter