Idén Valentin-napon megtanulsz tökéletes cicaszemet készíteni

A Cosmo szerkesztője megtalálta neked a tökéletes ajándékot a szerelmesek napjára!

Idén Valentin-napon megtanulsz tökéletes cicaszemet készíteni

A #perfectcateye nem az én hashtagem, és most nagyon finoman fogalmaztam. Pedig még a tuskirálynő Olivia Wilde tutorial videóját is megnéztem a témában! Vagy annyira félek, hogy elrontom a tusvonalat és erőltetett lesz, hogy alig észrevehető az ív, ráadásul egyáltalán nem dob az összhatáson, vagy egyszerűen túlhúzom.

Az idei Valentin-napi vacsorán viszont már csak azért is hangsúlyos szemsminket vetek majd be, mert: 1., a férjemmel túlvagyunk a szégyenlősen salátát rágcsáló időszakon, ami egy vörös rúzzsal elég problémás. 2., én ugyan rajongok az extrém szájfényekért, ő viszont kevésbé, így egy visszafogott, púderes színnel készülök az ajkaimon. Ehhez viszont tökéletes cicaszem dukál, és nekem már a gondolattól is megremeg a kezem, szóval ideje elkezdeni gyakorolni. Pont ezért örülök annyira, amikor rábukkanok a Bourjois mágikus dobozkájára, az Eye Catching Boxra, benne egy tussal és egy szempillaspirállal.

Ha még nem súgtad meg a srácnak, minek örülnél idén Valentin-napon, akkor bátran dobd be ezt, mert minden benne van, ami egy tökéletes cateye-hoz kell. Pluszpont jár érte, hogy még csomagolnia sem kell: kár lenne eltakarni ezt a csodás kék dobozkát.

Ha a cicaszem a gyengéd

Az Eye Catching tusban az a legjobb, hogy művészet rosszul használni, és ez a speciális kialakításnak köszönhető. A filcfej csapott része (imádom!) olyan, mint egy nyomda. Csak ráfektetem a lapos részt a külső szemzugra, majd igazítok kicsit az így kapott alapon.

Első nekifutásra beérem egy médium nagyságú ívvel: jöhet a tökéletes vastagságú filchegy, amivel meghúzom a pilláim tövében a vonalat. Aprólékosan haladok, élvezem, hogy egyre teltebb az ív.

Szintet ugranál? Én megtettem!

Mivel meglepően jól megy az ismerkedés az új „varázspálcámmal”, ezért átmegyek a Gyűrűk Ura Samujába, aki sosem merészkedett még túl a Megye határán. Ez nálam annyit jelent, hogy egészen a belső szemzugig húzom az ívet, vagyis teljesen megrajzolom a szemvonalamat. De ezután sem bírok leállni a kísérletezéssel: arra is kíváncsi vagyok, milyen lenne, ha emelnék a cicaszemek ívein. Újra bevetem a nyomdás, lapos részt, és az így kapott mintát ezúttal még tovább húzom. Cserébe a korábbinál is kifejezőbb, nyíltabb, és nagyon cicás tekintet kapok.

Eye, eye baby

És most jöjjön a legneccesebb rész: a pillák hangsúlyozása. A szemhéjam kedvenc hobbija, hogy napközben elnehezedik, és mindegy, milyen észbontóan jó színnel árnyékolom, csak két nagy szomorú, lefelé ívelő szem látszik belőlem. És ezen egy tömegnővelő szempillaspirál, ami tovább nehezíti a pilláimat, általában nem segít.

Ahogy felviszem az első réteget az Eye Catching szempillaspirál különleges kialakítású, ívelt keféjével, valósággal elszáll a pulzusom. Aztán elönt az a kellemes jó érzés, ami akkor jelentkezik, ha hosszas keresés után végre megtalálod a tökéletes farmert/sorozatot. Nem tudom, hogy a selyemproteinnek, vagy a mély fekete színnek köszönhető, esetleg, hogy a spirál a tövektől emeli a pillámat a plafonig, de minden egyes szál külön életet él. Sehol egy összetapadt rész vagy trollkodó festékcsomó. Annyira lendületbe jövök, hogy az alsó pillasorom is kap belőle, pedig ez nem volt a forgatókönyvben. Az eredmény: csillagos ötös.

Kell neked?

Ha az önbizalmad nulla cicaszem téren, akkor ez a legjobb gyakorlószett, amivel gyorsan jön majd a sikerélmény és az új Insta-profilkép. Sőt, ha elfogyna a dobozkád tartalma, külön-külön sem vészes, hogy pótold őket (tus: 3499 Ft, szempillaspirál: 4540 Ft), tekintve, hogy akadnak a drogériák polcain ennél drágább termékek, amik közel sem lesznek ilyen „önműködőek”.

Még több

Teszter