A hidratáló, amiért egész Amerika rajong

Az USA egyik kedvenc márkája, a CeraVe már itthon is elérhető. A Cosmo szerkesztője kipróbálta neked, hogy beszámoljon róla, mit tud az újdonság.

Számomra a márka nem teljesen ismeretlen, mert pár évvel ezelőtt egy olyan bogyót használtam az aknés bőrömre, ami miatt az teljesen kiszáradt. Ekkor belevetettem magam egy napokon át tartó kutatásba, hogy megtaláljam azt a krémet, ami a leghatásosabban enyhíti a kirepedezett bőrrel járó kellemetlenségeket. Így találtam rá a CeraVe hidratáló krémjére, amit akkoriban csak borsos áron tudtam beszerezni a tengerentúlról. Most, hogy hazánkban is elérhető a márka, ideje feleleveníteni, hogy mit is tud az Amerikában annyira imádott termékcsalád egyik darabja.

Mielőtt bármit használni kezdenék, utána járok, hogy mit ígér, ami alapján gyorsan el tudom dönteni, hogy szükségem van-e rá. A CeraVE Moisturising Cream hialuronsavat és háromfajta alapvető ceramidot tartalmaz, ami nemcsak a bőr hidratálásában segít, de képes helyreállítani a természetes védőrétegét is. Bár alapvetően kombinált és zsírosodásra hajlamos a bőröm, ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nincs szüksége egy kis plusz nedvességre. Sőt, télen – ha szeles az idő vagy napokig mínuszok vannak – könnyebben kiszárad, és ilyenkor jól jön egy kis segítség.

A krémnek alaposan feladtam a leckét: nemcsak, hogy a leghidegebb időjárás kellős közepén teszteltem, de még az allergiától kipirosodott orromat is elvártam, hogy rendbe tegye (igen, sajnos télen-nyáron allergiás vagyok mindenre). A használata során azt tapasztaltam, hogy ez a cucc nem tartozik az azonnal beszívódó hidratálók közé. Bár meg kell jegyeznem, hogy ilyet nem is ígér. Körülbelül 10 perc eltelik, mire megszűnik a ragadós érzete a bőrömön. Pár nap használat után helyrehozta a berepedezett bőrt a kézfejemen. A kipirosodott orromnak nem hagytam ennyi időt: esténként több rétegben kentem rá a krémből, ami reggelre megszüntette a pirosságot.

És hogy kinek ajánlom igazán? Tökéletes választás lehet, ha nagyon száraz a bőröd, de akkor is érdemes beszerezned, ha ekcémával küzdesz. A hidratáló nem tartalmaz semmilyen illatanyagot, ami jó hír, ha érzékeny vagy az ilyesmire. Ha sokat utazol, akkor is megéri rá beruháznod, mert ezt a hidratálót az arcodon is használhatod, így nem kell külön test- és arcápolót vinned magaddal az útra. Az ára is kedvező, hiszen 340 g-ot kapsz 4 690 Ft-ért, de ha csak kipróbálni szeretnéd, akkor egy 50 g-os verziója is elérhető mindössze 1 690 Ft-ért. Én anno háromszor ennyiért is megrendeltem, és akkor is megérte. Azt hiszem, ez mindent elmond.

Még több

Teszter