Tényleg boldogabb lehetsz a parfümödtől? Én kipróbáltam!

Alap, hogy a kedvenc koktélomtól egy laza péntek este sokkal jobb lesz a kedvem, de vajon egy fincsi parfüm is képes erre? Egy hete csakis a Moschino Toy 2-t használom, hogy kiderítsem!

Ha létezne Oscar-gála parfümöknek, a Moschino illatai érkeznének a legextrémebb kreációkban, a Vanity Fair afterpartiján ők villantanák a legmeglepőbb outfiteket, és ha díjat vennének át, másnap az egész Twitter az ő köszönőbeszédükről témázna. Nem azért, mert olyan megható lenne, hanem mert a zseniális humorukkal bárkit kizökkentenének. Gondolj csak a Fresh Couture illatra, aminek az üvegcséje olyan, mintha egy tisztítószer trendi kistesója lenne. Vagy a macitestű Toy 2-re, ami egyben a legújabb szerzeményem is. A Teddy üvegbe zárt illatot Jeremy Scott, a Moschino divatház kreatív igazgatójának gyerekkora inspirálta. Egyébként egy farmon nőtt fel, de ez még csak véletlenül se vigyen félre – a hangsúly az édes nosztalgián van.

„Egy maci a boldogság jele. Visszarepít a gyerekkorodba, megnyugtat, és kicsit olyan, mint egy totem, ami megvéd” – mesélte Jeremy Scott egy interjúban a dizájnról. Ami engem azonnal levesz a lábamról – annyira, hogy a legjobb jelmeztervezésért járó Oscart már repíteném is érte. Nem lett olyan infantilis, mint a plüssmaci testbe zárt elődje, a Toy. Így azt érzem, hogy Jeremy Scott és a Moschino ezúttal trollkodás nélkül tiszteleg saját gyerekkora (és az enyém) előtt – és ez nekem nagyon bejön.

Az a test!

A macitest elegáns tejüveg, egyedül a márka felirata és a medve gallérja kapott arany dizájnt, ettől az egész cuki, mégis letisztult. Az 50 ml-es kiszerelés (21 500 Ft) kissé becsapós, a macifejtől ugyanis jóval nehezebb az üveg. Ettől még simán elfér a táskámban – ahogy kislánykoromban is bármikor képes voltam helyet préselni a kedvenc plüssömnek. Apropó méret – a maci testét úgy alakították ki, hogy miközben a kezedben fogod, picit olyan érzésed van, mintha a mobilodat tartanád: elsőre aránytalanul nagynak tűnik, de a gyakorlatban nem okoz gondot.

Nosztalgia az üvegben

És akkor nézzük az illatot! Számomra háromféle parfüm létezik: 1. Kizárt, ez nem én vagyok, 2. Tök jó, 3. Csak még egy kicsit hadd szippantsak belőle! Ha egészen őszinte akarok lenni, a Toy 2 életem második illata, ami a 3. kategóriába tartozik. (Az elsőt 17 éves koromban kaptam a nővéremtől, azóta is kedvenc). A mandarin, a Granny Smith alma és magnólia mind olyan jegyek, amiktől az első benyomás hibátlan: bájos, kellemes, de nem tolakodó. A szívjegyében pedig a jázmin, a fehér ribizli és a pézsma dominálnak. Ezt a parfümöt nem a vad partik ihlették, mégis ott a helye az illat gardróbodban! Tökéletes nappali illat, amitől még a legszürkébb hétfői napon is indokolatlanul jó kedved lesz.

Boldogság fújásra – de hogyan?

Ahogy egy korábbi parfüm tesztemben már meséltem róla, az érzékszerveink közül a szaglásunknak van a legerősebb kapcsolata az emlékeinkkel. Mégis a szaglásunk az, ami leginkább a háttérbe szorul a látás vagy a hallás mellett, szinte egyáltalán nem használjuk tudatosan. Ezért van az, hogy fogalmad sincs miért, de hirtelen szomorú, vagy extrém boldog leszel, amint belépsz egy szobába. Mindössze azért, mert megcsapja az orrod egy illat (mondjuk a vaníliáé), ami akkor dominált az életedben, amikor összejöttél az első szerelmeddel. Vagy megérzed a mentát, ami arra a testpermetre emlékeztet, amit az első fájdalmas szakításod idejében használtál. Ha tudatosan választasz parfümöt, akkor olyan illatok mellett döntesz, amik a legboldogabb időszakokra emlékeztetnek, de nem feltétlenül egy olyan emberhez kötnek, aki már nem szeret. És a Moschino Toy 2 szerintem pont ezért zseniális! Azt hozza, amit megígér: a gyerekkoromat, egy nagy adag lazaságot, és egy „semmitől sem félek” hangulatot.

Működik?

Cuki külső, finom, történetekkel teli belső. Az év eddigi illatfelhozatalából számomra az abszolút kedvenc, sőt a Moschino korábbi illatait is magasan veri. Egyetlen szépséghibája van, de ez az erőssége is egyben. Mivel egyáltalán nem tolakodó, ezért könnyen elnyomhatják más illatok. Plusz nap végére alig érzek belőle valamit, így 3-4 óránként elő kell vennem, hogy fenntartsam a varázslatot.

Még több

Teszter