„Elvesztettem a testvaj-szüzességem!”

A Cosmo testápoló párti újságírója most kipróbálta a Love Beauty and Planet testvaját (ami ráadásul vegán!) és teljes pálforduláson ment keresztül!

Ahogy mindenkinek, nekem is megvan az esti skin care rutinom: a megtisztított bőrőmet testápolóval, az arcomat a jól bevált arcápolómmal kenem be. Most utóbbi megmaradt, a testápolót viszont a Love Beauty and Planet testvajára cseréltem, és nagyon meglepődtem az eredményen!

Testvaj kezdőknek

Korábban ugyebár csak normál testápolókat használtam, testvajakat pedig még nem próbáltam. Úgyhogy utána olvastam, miben is különbözik a kettő. Kiderült, hogy az én kis száraz bőrömre egész végig testvajat kellett volna használnom! Mivel ez zsírosabb, mint a testápoló, ezért sokkal jobban táplál. Állagban is különböznek, a testápoló kicsit folyósabb, néha ragad (ezt én is észrevettem az évek során, de már hozzászoktam, úgyhogy nem zavart), sőt: vizes bázisuk miatt gyakran hideg érzetet hagynak a bőrön, ami télen ugye nem annyira kellemes. A testvaj ezzel szemben a bőr melege hatására felmelegszik, megolvad, és a sűrű textúrája könnyen kenhetővé válik. És ne aggódj: még ha zsírosabb is kicsit, akkor sem tömíti el a pórusaidat. Sőt, ha neked nem olyan száraz a bőröd, mint az enyém, elég kevesebbszer is használnod, mint a testápolót.

via GIPHY

Az első testvaj-élmény

A Love Beauty and Planet terméke nagyon cuki és dizájnos csomagolásban érkezik, az illata pedig nagyon fincsi a benne lévő rózsának köszönhetően. A titkos összetevője a murumu vaj egészen az Amazonas folyónál lévő Belém városából jön, ahol a pálmafák terméseiből nyerik ki a fehér zsírt. Ez az anyag a Love Beauty and Planet szerint a szuper hidratálóképességről híres, szóval tökéletes a száraz bőrre. (És ahogy egy korábbi tesztünkből kiderül, samponformában a hajra is.)

Állagra tényleg nagyon sűrű volt, de amint felkentem, megolvadt a bőröm melegétől. A testvajat egyébként ahogy a  Cosmopolitan Teszterből kiderül, Erdei Panni divatblogger is kipróbálta. Szerinte irtó jó, hogy a „murumuru vajnak köszönhetően nem hagy maga után ragacsos érzetet”. Én pedig csak egyetérteni tudok. Fura is volt, hogy egyből sima és puha lett az egész testem, ráadásul nagyon hamar beszívódott.

Így lefekvés előtt használva pedig extra illatosan bújtam ágyba, és kíváncsian vártam, hogy a testvajnak tényleg beauty sleep hatása lesz-e. Nagyon nem vagyok reggeli ember, de amint az irtó rövidnek tűnő nyolcórás alvás után felébredtem, és megéreztem a még mindig tartó rózsaaromát, egyből jobb kedvem lett! A csomagolás egyébként ragyogó bőrt is ígért mellé, amit jelentem, megkaptam.

Azóta eltelt egy nap, de még mindig pihe-puha a bőröm – ma este pedig megint bevetem a csodaszert.

Miért jutott eszembe Jennifer Lopez a testvajról?

Mivel a Love Beauty and Planet termékei teljesen vegánok, ezért ez a krém is totálisan növényi alapú. A környezetbarát (emiatt irtó szimpi) hozzáállást fokozza, hogy a tégely is 100% újrahasznosított alapanyagból készült. Ráadásul parabén és színezékmentes, szóval egy extra green testvajról beszélünk.

Erről persze rögtön Jennifer Lopez új filmjére, az Álommelóra gondoltam. JLo itt a másfélórás játékidő alatt azért küzd, hogy egy igazi vegán testápolócsomagot hozzanak létre. Ebből pedig kiderült számomra, hogy mennyire nem egyszerű dolog környezettudatos szépségápolási terméket kreálni. Így már az eddiginél is jobban tudom értékelni, hogy a Love Beauty and Planet ekkora erőfeszítéssel dolgozik azon, hogy még egy pár egészséges évet adjon a Földnek.

via GIPHY

A cég a weboldalukon is hirdeti a green életfelfogást, és elmondják, hogy nemcsak a szuper testvajuk használatával segíthetsz a bolygónak. Egy ilyen fantasztikus termék használata közben nekem nagyon is megjött a kedvem a tudatosabb környezetvédelemhez! Fürdés helyett zuhanyzás, újrahasznosítás, hulladék csökkentése – ennyit én is megtehetek és meg is fogok tenni a természetért. Plusz biztos, hogy el fogom használni az egész doboz testvajat, már csak a ragyogó és puha bőr miatt is, amit kaptam tőle! Mindössze 1900 forintért be tudod szerezni – szerintem ez nem túl drága a hatékony testápolásért és a Föld védelméért.

Még több

Teszter