Díszíts egy kattintással!

Felturbóznád a szobádat egy egyszerű, de menő dekorral? A Cosmo szerkesztői is fel szerették volna dobni valamivel a szerkesztőséget, ezért kipróbálták, mit tudnak a Fujifilm Instax Share Printer fotónyomtatók.

Kompakt és azonnal a kezedbe nyomja a telefonodon található fotókat, mi az? A Fujifilm szuper eszköze, ami lehetővé teszi, hogy a megörökített élményeidet ne csak az Instádon oszd meg a barátaiddal. A kis fényképeket albumba rendezheted, ajándékba adhatod, de akár trendi dekorációt is varázsolhatsz belőlük. Te döntöd el, milyen kreatív módon használod fel a fotókat. Mi ezúttal a dekort választottuk!

Kettő, vagy három?

A tesztelés előtt utánanéztünk kicsit Fujifilm készülékeinek, és kétféle Instax fotónyomtatót is találtunk: az SP-2 és SP-3 nevű modelleket. Persze ezek a kódok nem sokat árulnak el a gépekről, szóval segítünk! A kettő között mindössze az a különbség, hogy milyen formátumú fotót tudsz kinyomtatni velük! A kettes számúval bankkártya méretű képeket kapsz, míg a hármassal négyzetes, 1:1 arányú fotókat hívhatsz elő. Szóval, ha igazi Instás képeket szeretnél, akkor az utóbbira szavazz!

Ossz meg és printelj!

Mire van szükséged, hogy kézzelfoghatóvá tehesd a legjobban sikerült szelfid? Mindössze az okostelódra és a nyomtatóra, valamint egy adag fotópapírra. Persze nem mindegy, hogy milyen papír kerül a gépbe, a Fujifilm Instax speciális filmjére lesz szükséged. Ha mindez megvan, már csak pár kattintás!

Első lépésként előkaptuk a mobilunkat, és telepítettük az ingyenesen letölthető Instax SHARE applikációt, ami természetesen ios & android-os telókon is működik. Ezután kiválasztottuk a beállításoknál annak a nyomtatónak a típusát, amit használni szerettük volna, majd csatlakoztunk a SharePrinter WiFi-jéhez. Igazából ennyi volt a „munka” része, és már készültek is a képek!

Az alkalmazás használata amúgy nagyon egyszerű, lehetetlen elrontani: a nyomtatáshoz választhatsz a már meglévő fotóidból is, de lőhetsz élesben is párat az app-on keresztül. Ha megvan a kép, az Instához hasonlóan itt is szerkeszthetsz rajta még egy kicsit: effekteket és feliratokat is tehetsz rá.

Hogyan készül?

Ha kíváncsi vagy a dolog technikai hátterére is, akkor eláruljuk, hogy ebben a kis nyomtatóban nincs sem patron, sem tinta – úgynevezett digitális levilágítás történik, azaz a kis készülék rávillantja a fotódat az instant, fényérzékeny filmre. Az elkészült képek nagyon időtállóak, ellenben más zero-ink & hőtechnológiás, papír alapú nyomtatott fotókkal, hiszen ezek a gépek analóg filmeket használnak.

Csak kreatívan!

De ennyit a technikáról, mutatjuk a végeredményt! Ahogy egymás után készítette a kis masina a képeket, azon kezdtünk gondolkodni, mit is lehetne velük kezdeni. Persze rengeteg módon lehet őket dekorelemként alkalmazni, mi a szerkesztőség egyik falát díszítettük a fotókkal: egy mágnescsíkra kerültek fel sorban.

A másik, szuperkreatív módja a fotónyomtatásnak, ha mozaikképet készítesz belőlük. Mi is ezt tettük a legfrissebb, áprilisi Cosmopolitan magazin címlapjával. Ez egy nagyon látványos megoldás, amit bárhová is teszel, mindenütt jól mutat majd. Egyértelműen ez lett a szerkesztőség kedvence, neked hogy tetszik?

Még több

Teszter