Ebben a kávézóban éjjel töltőre rakják a pincéreket

A Cosmo szerkesztői nem mindennapi helyre ültek be kávézni, és igazi futurisztikus élményben volt részük. Kíváncsi vagy, milyenek a jövő felszolgálói?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ebben a kávézóban éjjel töltőre rakják a pincéreket

Bár ma már gyakorlatilag naponta találkozhatunk valamilyen szuper technikai újítással, és hozzászoktunk ahhoz, hogy akár a mobilunkkal elintézhetünk sok mindent, mégis fura érzés volt beülni az Enjoy Robotics Caféba, ahol a felszolgálók háromnegyede pontosan úgy néz ki, mintha egy, a távoli jövőben játszódó sci-fi film főszereplője lenne. 

Első találkozás a pincérekkel

Szóval, eláruljuk, hogy miért különleges hely ez a kávézó? Nos, mert itt robotok hozzák ki az ételeket és az italokat a vendégeknek – és bár csak egy bizonyos pályán mozognak, de akkora élményt nyújtanak az ide érkezőknek, hogy azok tuti áradozni fognak mindenkinek a helyről. Persze azért a kávét és a nasit még nem a gépek készítik el, de lehet, hogy erre sem kell már sokat várni!

Fotó: Cosmopolitan.hu

Délután érkeztünk meg a Práter utcai helyre, és amikor beléptünk, azonnal az egyik robot fogadott minket az ajtóban. Így első alkalommal még kicsit tanácstalanok voltunk a nem mindennapi kiszolgálás működésében, de az asztalokon felirat jelezte, hogy a pultnál tudjuk leadni a rendelésünket (igen, ezt még nem a gépek intézik!). Ezután izgatottan vártuk az első igazi találkozásunkat egy robotpincérrel. Pár perc múlva lépteket ugyan nem, de kissé zúgó hangot hallottunk. A cuki felszolgáló gépek egyike már hozta is az italainkat, majd egy újabb fordulóval az ételeket.

A pincérünk türelmesen megvárta, míg lepakoltunk a „kezében” tartott tálcáról – és ezután sem távozott az asztalunktól. Mikor észrevettük a  „karján” a kis piros kéz mintájú ábrát, máris rájöttünk, mi a teendőnk! Megérintettük a kis jelet, hogy ezzel jelezzük neki, készen vagyunk, visszatérhet a pulthoz! Ezt a felszolgálónk kedvesen megköszönte nekünk, majd „jó étvágyat” kívánt.

Fotó: Cosmopolitan.hu

Enjoy!

„Szerettünk volna vendégeinknek különleges élményt nyújtani” – árulta el Csizmazia Tibor, az Enjoy Robotics ügyvezetője, arra a kérdésünkre, hogy mi volt a céljuk a kávézóval. Ez maximálisan sikerült is, hiszen elég különleges élmény, ha a rendelésedet egy emberméretű robotpincér hozza eléd. Sőt, ehhez még mosolyog is rád – kivéve, ha beállnál a kötött pályás haladási irányába, mert akkor szomorú vagy mérges lesz.

Fotó: Cosmopolitan.hu

Tibor elmesélte nekünk, hogy a futurisztikus felszolgálók francia-, japán- és kínai fejlesztések, így magyarul még nem képesek kommunikálni senkivel, de már van olyan fejlesztés, ami 30 nyelven, köztük a miénken is képes csevegni.

Azt is megtudtuk, hogy nem teljesen önállóak, hiszen programozzák őket (emberi) kollégáik, mit és hogyan csináljanak a kávézóban. Ezután viszont már automatikusan közlekednek a pult és az asztalok között, éjszaka pedig jól megérdemelt pihenőjüket töltik – szó szerint a töltőn, ugyanis másnap ismét munkába kell állniuk. Ahogy az ügyvezető is kiemeli, „különleges élmény ez mindenkinek, mert ilyennel még nem találkoztak a vendégeink”.

Bemutatkozik a kávézó személyzete

Kíváncsi vagy, pontosan hány robottal is futhatsz össze az Enjoy Robotics Caféban? Először is ott van az a kettő gép, aki segéd pincérként dolgozik, de vannak olyanok is, akik a vendégek szórakoztatásáért felelnek! Tibor azt mondta, összesen egy tucat robot van, de akad köztük olyan is, aki csak oktatási célra használható, ezért állandó jelleggel nem tudják bemutatni.

Fotó: Cosmopolitan.hu

Aki viszont mindig készen áll arra, hogy feldobja a hangulatot, az Pepper, vele ottjártunkkor mi is megismerkedhettünk. A robot egy kis érintőképernyős kijelzőn várta az érdeklődők utasításait, sőt, akár hangvezérléssel is irányíthatod őt!

Pepper elég sokoldalú robot, így megkérheted arra, hogy különböző állatokat imitáljon, de arra is, hogy úgy tegyen, mintha porszívózva, vagy mintha gitározna. (Mi például arra is „utasítottuk”, hogy utánozzon egy zombit.)

Fotó: Cosmopolitan.hu

Menj, vagy ne menj?

Persze a rendelésünkkel is elégedettek voltunk, de most biztosan az érdekel, hogy érdemes-e találkozni a különleges személyzettel? A válaszunk: igen! A robotpincérek nagyon különleges élményt nyújtanak a látogatóknak, és tutira úgy érzed majd magad a kávézóban, mintha egy filmbe csöppentél volna. Szóval, ha szeretnéd egy extra helyszínen elfogyasztani a kávédat, akkor az Enjoy Robotics Caféban a helyed!

Címkék: chilicord ebdesign cosmopolitan teszter csinieb ham kutya kutyaruha my bulldog online kutyabolt sampon teszt

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Teszter