Ilyen a valóságban a szájfeltöltés

Mindig is teltebb ajkakra vágytál, de annyi elrettentő példát láttál már, hogy nem merted bevállalni a feltöltést? Pedig az eljárás egyáltalán nem olyan brutális, mint gondolnád. A Cosmo bátor nemzetközi koordinátora kipróbálta, és most meg is mutatjuk neked!

Ilyen a valóságban a szájfeltöltés

„Ha valaki megkérdezte, hogy mit változtatnék magamon, mindig azt válaszoltam, hogy teltebb ajkakat szeretnék. Viszont annyira sosem vágytam vastagabb szájra, hogy megkockáztassam, a feltöltés után után teljesen másképp, esetleg nevetségesen nézzek ki – meséli Dani Anita, a Cosmo nemzetközi koordinátora. – Olyan sok lányt, akár hírességet láttam már, akiknek természetellenesen hatalmas volt a szája, és messziről ki lehetett szúrni, hogy megcsináltatta, én pedig pont nem ezt szerettem volna! De azok a cikkek sem hozták meg a kedvemet, amik sorra jöttek velem szembe a neten, és mind arról szóltak, hogyan rontották el valakinek a szájfeltöltését. Épp ezért nagyon örültem, amikor lehetőséget kaptam egy konzultációra Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológussal, aki Magyarországon az egyik legkeresettebb és legelismertebb szakember a témában.

A találkozóra izgatottan és egy rakás kérdéssel érkeztem. Szerencsére ha profi szakemberhez mész, alap, hogy egy részletes beszélgetéssel és vizsgálattal kezdtek, szóval volt lehetőségem mindet feltenni, mielőtt belevágnék.

Lehet a végeredmény természetes?

A doktornő első lépésként megkért, hogy álljak fel, és alaposan megvizsgálta az arcberendezésemet, egész pontosan a szem-orr-száj arányaimat. Majd elmondta, hogy valóban az orromhoz képest kevésébé hangsúlyosak az ajkaim, így egy enyhe korrekciót javasol. Azt is hozzátette, hogy az esztétikai szabály az, hogy az alsó ajaknak másfélszer akkorának kell lennie, mint a felsőnek, hogy szép és természetes legyen a végeredmény, így arányosan kell növelni az ajkak térfogatát alul-felül. Oké, szóval ez jóval több szúrást jelent, mégis ez volt az a pont, ahol kezdtem megnyugodni, mivel azt éreztem, hogy profi szakember kezében vagyok, aki figyelembe veszi a testi adottságaimat és az elvárásaimat is.

Viszont felmerült bennem a kérdés: ha így zajlik a konzultáció, hogy lehet mégis ennyi elszúrt szájfeltöltés

A doktornő szerint az egyik oka az lehet, hogy aki rendszeresen tölteti a száját, mindig a már feltöltött állapothoz képest kér egy kicsivel nagyobbat és nagyobbat, nem pedig azt veszi figyelembe, hogyan nézett ki eredetileg. Másrészről – és ez a sokkolóbb, mert azt hinnéd, ilyen csak a filmekben létezik – manapság is rengetegen vállalnak be illegális szájfeltöltést. Magyarországon ugyanis csakis szakképzett orvos végezhet ilyen beavatkozást, mégis sokan érkeznek úgy Dr. Kriston Renáta rendelőjébe, hogy helyre szeretnék hozatni a korábban (például kozmetikus, fogász által) elrontott feltöltésüket.

Itt máris beugrott a következő félelmem: mi van ha nem tetszik? 

De erre is kész és megnyugtató válasza van a szakembernek! A legújabb eljárások ugyanis nem véglegesek, ilyenkor a szervezethez legközelebb álló természetes anyagot, egy speciális hialuronsavat fecskendeznek be, ami általában 6-8 hónap után nyomtalanul felszívódik. Bizony, nyomtalanul, hiszen nem tágul ki a bőröd, nem ereszkedik meg és extra ráncok sem jelnhetnek meg tőle.

Plusz Dr. Kriston Renáta első alkalommal mindig a lehető legminimálisabb feltöltést javasolja, amit pár hét múlva még mindig lehet növelni, igazítani, így elsőre biztosan nem lesz sokkoló az élmény.  És ha minden kötél szakad, még mindig ott van az a speckó anyag, ami viszonylag gyorsan lebontja a töltőanyagot, bár a doktornő szerint ezt a megoldást extrém ritkán szokták kérni.

Ez megnyugtató, de ami még ezeknél is mindig jobban érdekelt: mennyire fáj?

A doktornő nem finomkodott, elmondta őszintén, hogy elég érzékeny területről van szó, így valószínűleg egy kicsit fájni fog, főleg a Cupidó-ívnél szoktak a páciensek szemei könnybe lábadni (ez az orrod alatti ív a felső ajkadon), de kapok érzéstelenítést, szóval abszolút túléllhető. Ráadásul mindössze 20 perc az egész!

Oké, vágjunk bele!

Ilyen profi környezetben és szakember kezei között már nem is tűnt anniyra félelmetesnek az egész! Sőt, a kolléganőm, aki elkísért, utána megsúgta nekem, hogy annyira kellemes hangulat volt a rendelőben, hogy még ő is kedvet kapott egy konzultációhoz, pedig sosem jutott korábban ilyesmi az eszébe.

Miután a doktornő megvizsgált és válaszolt a kérdéseimre, felvették az adataimat, kitérve a tartós betegségekre, korábbi beavatkozásokra, érzékenyésekre, allergiákra. Ez elengedhetetlen lépés a beavatkozás előtt! Ezek után egy lidokainos krémet kentek az ajkaimra és köré, amitől lényegében azonnal bizseregni kezdett a szám, és nagyjából 20 perc múlva teljesen elzsibbadt.

A doktornő ezek után egy vékony tűvel, apránként elkezdte befecskendezni az ajkaimba a töltőanyagot, először a felsőbe, aztán az alsóba, a szájzugoktól befelé haladva. Picit büszkeséggel tölt el, hogy lényegében mindenkinek leesett az álla, hogy milyen jól bírom. Oké, tényleg elég magas a fájdalom küszöböm, de ettől függetlenül egyáltalán nem volt olyan szörnyű, mint amilyenre számítottam. Egyedül a Cupidó-ív volt az a pont, ahol én is rászorítottam a nyugilabdára, amit előtte a kezembe nyomtak.

Nagyjából 10 perc, 30 apró szúrás és 1,5 ampulla hialuronsav után készen is voltam! Vagyis azt hittem, ugyanis ilyenkor még következik egy kis ‘átmozgatás’. A doktornő még egyszer kézzel megvizsgálta az ajkaimat, és alaposan átmasszírozta, hogy biztosan ne maradjon csomó, a töltőanyag rendesen szétterüljön. Nos, őszinte leszek veled: ez volt a legkeményebb része az egésznek! Itt masszívan szorítottam a kis szivacsgolyót a kezemben, de ez is csak pár másodpercig tartott, amit vagy 10 percnyi kellemes jegelés követett.

5 dolog, amivel számolnod kell

– Közvetlenül a feltöltés után az ajkaid duzzadtak és pirosak lesznek, ami teljesen normális. Sőt, másnap reggelre még jobban bedagadhatnak, ami szintén rendben van!

– A pirosság még aznap este, a duzzanat pedig 2-3 napon belül elmúlik, de a végleges formáját nagyjából 2 hét után nyerik el a szád.

– A végeredmény kb. 30%-kal lesz kisebb, mint a feltöltés után, szóval ne ijedj meg, ha elsőre nem azt látod a tükörben, amit szerettél volna!

– Észrevehetsz apró véraláfutásokat, csomókat vagy asszimetriát is, ezek általában az első 2 hétben maguktól helyrejönnek. Ha nem, kontrollvizsgálaton van lehetőség a korrekcióra.

– A feltöltés ára attól függ, mennyi töltőanyagot fecskendeznek az ajkaidba, 1 ampulla hozzávetőlegesen 85 ezer forintba kerül. Nem tartozik a legolcsóbb szépészeti beavatkozások közé, de ha rászánod magad, ne most akarj spórolni, mindenképp válassz képesítéssel rendelkező szakembert!

És végül egy Cosmo-tipp…

A fájdalomküszöböm tényleg magas, cserébe viszont extra érzékeny a bőröm! Míg az egyik barátnőm szája már másnap szinte tökéletes volt, addig az enyém a feltöltés utáni reggelen tényleg eléggé bedagadt és a pirosság is nehezebben múlt el. Szóval ha te is inkább rám hasonlítasz ezen a téren, szerezz be néhány jégkocka tasakot és jegeld aznap este az ajkaid, plusz időzítsd péntekre a dolgot, vagy vegyél ki minimum 1-2 nap szabit, hogy utána az új külsőddel tényleg olyan bomba magabiztosan toppanhass be a melóba, ahogyan elképzelted!”

 

Fotók: Karsay Katalin

Még több

Teszter