Ezért iktasd be az ampullákat az arcápolási rutinodba

A Cosmo.hu szerkesztője, Bianka ezúttal a BABOR egyik újdonságát, a Pollution Protect Ampullát tesztelte. A cikkből kiderül, mit tud az üvegcsébe zárt termék.

Ezért iktasd be az ampullákat az arcápolási rutinodba

Be kell vallanom, hogy hiába vagyok oda a szépségápolási újdonságokért, az ampullák nekem eddig valahogy kimaradtak. Hogy bepótoljam a lemaradásomat, a neten utánanéztem, mitől olyan különlegesek a kis koncentrátumok és kiderítettem, miért van rájuk szükségem. Mint megtudtam, a BABOR elsőként fejlesztette ki az üveges ampullákat fél évszázaddal ezelőtt, mégis csak az utóbbi években lettek hihetetlenül népszerűek.

Nem csoda, hogy imádják őket a beauty guruk, hiszen a vonzó, praktikus csomagolás mellett nagy dózisban érkeznek a precízen kiválasztott összetevők. Sőt, ezek a termékek sokkal gyorsabban fejtik ki a hatásukat és látványosabb eredményt nyújtanak, mint más arcápoló termékek. Ha pedig valami szinte azonnal ér el látható eredményt az arcbőrömmel kapcsolatban, akkor én előre is bizalmat szavazok neki. Életem legelső ampullájának a BABOR Pollution Protectet választottam, és nem is dönthettem volna jobban!

Az első randi

Maga a termék 7 kis üvegcséből áll, ami egy mobiltelefon méretű dobozban érkezik, amiben használati utasítást és ampullanyitót is találunk. Mivel elég gyakran utazom, ezért nálam külön pluszpontot érdemel a kompakt csomagolás, amiben biztonságosan szállíthatom a fiolákat.

De mit is ígér pontosan a Pollution Protect? Ahogy a neve is jelzi, a termék szembeszáll a különböző környezeti hatásokkal, mint amilyen a légszennyezés, az UV sugárzás és a kék fény. Aktív probiotikus összetevők és természetes antioxidánsok kombinációját tartalmazza, de megtalálható benne az E-vitamin is, ami biztosítja a termék hosszantartó pozitív hatását.

Három éve élek Budapesten, és úgy vettem észre, hogy nemcsak a polcaimról kell sűrűbben letörölni a port, mint vidéken, de az arcbőröm is több odafigyelést igényel, hiszen erősebb környezeti hatásoknak van kitéve. Az ideköltözés után nem sokkal úgy éreztem, hogy hiába tisztítom és hidratálom a bőrömet a megszokott módon, valahogy kevésnek bizonyul az eddigi rutin. Most viszont úgy tűnik, végre sikerült megtalálom, mi hiányzott eddig.

Így használd helyesen

Az ampullák használata nagyon egyszerű, ha a következő lépéseket betartod:

1. Reggelente vesd be arctisztítás után.

2. Rázd fel a terméket!

3. Zsebkendővel vagy a mellékelt ampullanyitóval szorítsd össze az üvegcse tetejét és egy határozott mozdulattal törd le a fehér csíknál a felső részt. Ha véletlenül rosszul sikerül letörnöd a végét, és üvegszilánk kerül a termékbe, semmiképp ne használd, mert sérüléseket okozhat! (Azért nyugi, elég nehéz elrontani.)

4. Csepegtesd a tenyeredbe a koncentrátumot és vidd fel az arcodra, a nyakadra és a dekoltázsodra.

6. Pár perc után jöhet is a kedvenc hidratáló krémed.

Gyengéd és alapos

Már az első üvegcse kiürítése közben felfigyeltem arra, hogy milyen üde és kellemes illata van a terméknek, ami pár perc után elillan. A textúrája valahol a krém és a géles állagú hidratálók közé tehető, és ez a „vizes hidratáló” hatás teszi lehetővé, hogy a termék szinte azonnal, ragacsos érzet nélkül beszívódjon. Bár picinek tűnik a fiola, mégis annyi terméket tartalmaz, hogy az arcomra, nyakamra, dekoltázsomra, de még a vállaimra is jutott belőle.

A legelső használat után úgy éreztem, hogy megtelt élettel az arcbőröm és még a sminket is sokkal könnyebben tudtam rá felvinni. Egy hét után ez az érzés hatványozódott, és feltűnt, hogy sokkal tisztább és egységesebb a bőröm. Mivel nem engedte eltömődni a pórusaimat, ezért a néha megjelenő pattik sem jelentkeztek újra.

Üvegbe zárt szerelem

Összességében elmondhatom, hogy hiba volt eddig kihagyni az ampullákat a rutinomból, hiszen szuper dolgokra képesek. Legalábbis a BABOR terméke nálam tuti befutó, és mostantól rendszeresen helyet kap majd a fürdőszobám polcain a többi kedvencem mellett. Megéri kipróbálnod, ha szeretnéd megvédeni a bőröd a környezeti hatásoktól és megőrizni az eredeti állapotát. Ezen a linken pedig be is szerezheted 10 950 Ft-ért.

Még több

Teszter