Az ok, amiért megéri mosókapszulát használni

Néha te sem tudsz eligazodni a mosópor, -gél és -kapszularengetegben, ami a boltok polcán fogad? Szerkesztőnk, Bianka csekkolta az Ariel kétféle podját, és kiderítette, miért érdemes ezeket a termékeket választanod!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az ok, amiért megéri mosókapszulát használni

A házimunkák közül a mosás a legnagyobb mumusom. És nem azért, mert nem szeretem (hiszen a mosógép mindent megcsinál helyettem), hanem mert a 30 négyzetméteres lakásban nem olyan könnyű a helytakarékos teregetés, és a ruhák sem száradnak olyan gyorsan. Már csak ezért is az illat az egyik legfontosabb szempont számomra az öblítő és a mosópor kiválasztásánál. Mivel napokon keresztül az egész teret belengi a frissen mosott ruhák illata, ezért nem mindegy, hogy milyen termékeket használok. Az öblítőkre a hangulatomtól függően bökök rá a boltban, de a mosóporok közül évek óta az Ariel termékeire szavazok. Úgy gondoltam, ideje upgradelni a kialakított szokásokon, és beújítani egy eddig sosem használt dolgot a rutinba, ami nem más, mint a mosókapszula. Ehhez pedig az Ariel Allin1 Pods Ultra Oxi Effectet (25 db, 2 799 Ft) és az Active Deo-Fresht (25 db, 2 799 Ft) választottam. Az előbbinek szupererős a folteltávolító hatása, míg az utóbbi szagsemlegesítésben verhetetlen.

Kicsik, de erősek

Az ígéretek szerint a pods-ok 40%-kal hatékonyabban távolítják el a foltokat a mosóporokhoz képest, így ezt a funkciót azonnal tesztnek vetettem alá. Nem is kellett külön bekoszolnom semmit, hiszen a hétvégi sütés-főzés eredményeképp a konyharuháim jócskán foltosak lettek. A csoki és a ketchup maradéktalanul eltűnt az Ultra Oxi Effect podját használva. Az Active Deo-Fresht elsősorban a szabadidő- és edzőcuccokon próbáltam ki, és ezek makulátlan eredménnyel zártak. Míg az előbbinek lágyabb, „mosóporos” illata van, addig az utóbbi parfümösebb hatást kelt. Bár nem tilos, én egyszer sem használtam plusz öblítőt a mosásokhoz, és így is sokáig érezhető volt a ruhák szuper illata.

Hatás kimaxolva

Két fontos dolgot érdemes betartani ezeknél a termékeknél. Az egyik, hogy a „száraz, hűvös helyen tárolandó” részt ebben az esetben tényleg komolyan kell venni. A gél állagú kapszulák ugyanis vízzel érintkezve könnyen megolvadnak, amitől összeragadhatnak és használhatatlanná válhatnak. A másik a „rémtörténetekkel” kapcsolatos, amik szerint ezek a podok beleragadnak a ruhákba. Ezt elkerülheted, ha a kapszulát mosás előtt a dob aljába helyezed (nem pedig a ruhák közé!), hiszen így azonnal felolvadnak, és nem okoznak semmilyen kellemetlenséget.

Kell a kapszula!

Nem véletlen, hogy a por helyett a podot választottam ebben a hónapban, hiszen eleve néhány erős érvvel érkeztem a boltba:

  1. megkímél a folttisztító, mosószer és öblítő adagolástól, így sokkal egyszerűbbé teszi a mosást
  2. három terméket is egyesít, ezért helytakarékosabb megoldás = pici fürdőszobákba ideális választás
  3. már 20-30 fokon is maximális hatást fejt ki
  4. egy mosáshoz egyetlen kapszulára van szükség, így ha hétvégente 3 adagot mosol, 2 hónapra elegendő terméked lesz, ha a 25 darabos kiszerelés választod
  5. a pasid is imádni fogja, mert szuperkönnyű a használata (így VÉGRE simán rábízhatod a mosást)

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Teszter