Parfümrajongó vagy? Megtaláltuk a tökéletes karácsonyi ajándékot!

Ugyanúgy imádsz parfümöt kapni, mint ajándékozni? A Cosmo szerkesztője, Bea két Elizabeth Arden White Tea illatot is kipróbált, hogy kiderítse, melyiket érdemes a fa alá tenned. Sőt, a cikk végén egy szupergyors teszttel te is megtudhatod, melyik passzol hozzád.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Parfümrajongó vagy? Megtaláltuk a tökéletes karácsonyi ajándékot!

Gyakran építek be fincsi parfümöket a karácsonyi csomagokba, bár régen simán előfordult, hogy olyan darabbal leptem meg a nővéremet vagy az anyukámat, ami inkább az én parfüm-szerelmem volt. A mostani illat-rutinommal ezt viszont mára simán kivédem. Először is: kerülöm a harsány, mindent betöltő illatokat, és inkább a púderes, hétköznapokban is szuperül működő parfümökre megyek. (Pont így bukkantam rá egy karácsonyi ajándékbeszerző körúton Elizabeth Arden White Tea illataira, a Vanilla Orchid és Wild Rose parfümökre is.) Plusz úgy tesztelem az illatot azon, akinek szánom, hogy ő nem is tud róla: magamra fújom egy találkozó alkalmával (igen, ehhez fel kell bontani a csomagolást, de valamit valamiért.), és megnézem, hogyan reagál rá. Ha azonnal megjegyzi, mennyire kellemes, csak előkapom a táskámból, és felfújom a csuklójára, hogy megnézzem, működik-e közöttük a kémia. Ha igen, fejben fel is skicceltem az ajándéklistára, de ha nem, akkor nem erőltetem és inkább tesztelek tovább. Persze sokkal kisebb lesz rá az esély, hogy mellélősz, ha pontosan tudod, milyen jegyeket szeret.

Vaníliás álom

Nézzük, mit tudnak az Elizabeth Arden White Tea kollekció illatai! A Vanilla Orchid (11 700 Ft – 50 ml) az első pillanattól nagy kedvenc lett: a fejjegyében megtalálható a citrom, a bergamott és a birsalma, a szívjegyben a fehértea, a jázmin plusz a fehér orchidea dominál, az alapjegy pedig olyan különlegességekből áll, mint a nőszirom, az ámbra, és két nagy kedvencem: a vanília esszencia és a pézsma. Tökéletesen hozza, amit a leírás ígér: a nyugalom és a kényelem tiszta pillanatát. Nem szeretem húzni az időmet a hosszú parfümleírások olvasgatásával, de ez a sor nagyon betalált: tényleg olyan, mintha bebújtam volna egy puha takaró alá! Ritka, hogy a fejjegy, a szívjegy és az alapjegy is ennyire bejöjjön, általában csak az egyikbe szeretek bele. A Vanilla Orchid viszont szerelem volt az első 30 percben és az 3. órában is. Karácsonyi meglepinek szántam, és az is lett – a sajátom.

(Baba)rózsám

Nem igazán emelek le olyan parfümöket a polcról, amik rózsát is tartalmaznak, viszont a Vanilla Orchid annyira tetszett, hogy kíváncsi voltam, mit tud a Wild Rose (11 700 Ft – 50 ml) verzió. Egyáltalán nem hozta azt a tolakodó, nagyon virágos hatást, mint legtöbb társa, itt is a púderesség és a fehértea dominált körtefavirággal, ribizlivel, tonkababbal és ámbrával kiegészülve, míg a szívjegy a bolgárrózsára és a babarózsára épült. Egy pillanatra komolyan elgondolkodtam rajta, hogy megtartom, ha nem lőttem volna el már így is a vaníliás verziót, amiről már most tudom, hogy 2020 egyik nagy favoritja lesz a gyűjteményemben. Ahogy az is biztos, hogy a Wild Rose is fa alá kerül, már csak az a kérdés, hogy a következő találkozónkkor az anyukám, vagy a nővérem csap le gyorsabban az illatra, amit trükkösen magamra fújok majd.

Parfümök harca

Megvan az a szituáció, amikor karácsonykor a fa alá gyűltök, és bontogatjátok az ajándékokat? Köztetek talán tökéletes a harmónia, de a különböző, domináns illatok, amiket viseltek, nem győzik legyűrni egymást. Szerintem már csak ezért is megéri, ha azonos kollekcióból válogatod össze a szeretteidnek vagy barátnőidnek szánt parfümöt. Van bennük valami közös, szuperül harmonizálnak, erősítik egymást és ugyanúgy passzolnak, mint a csomagolás, és persze, mint ti.

Töltsd ki a villámtesztünket, és derítsd ki, melyik illat illik hozzád jobban. Ajándék lesz? Saccold meg, mit válaszolna az anyukád, a tesód, vagy a legjobb barátnőd.

Címkék: cosmopolitan teszter Elizabeth Arden White Tea illat karácsonyi ajándék parfümteszt vanilla orchid Wild Rose

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Teszter