A koreai filmművészet akkor terjedt el igazán széles körben, amikor az Élősködők című film négy oszkárt is szerzett, majd a Squid Game letarolta a Netflixet és a platform legnézettebb sorozatává nőtte ki magát. Ezt követően többtucatnyi koreai gyártású sorozat és film került fel a legnépszerűbb streaming oldalra is, amik közül most összegyűjtöttük a szerintünk legjobbakat! 

The 8th Night (2021)

Ebben a természetfeletti, rejtélyes thrillerben egy fiatal szerzetes elhatározza, hogy megállítja a gonosz szellem feltámadását, ami 2500 éve zárva van. Célja megakadályozni a felébredést, ami tovább kínozná az embereket.

The Call (2020)

Ez a pszichológiai thriller egy fiatal nő történetét meséli el, aki – miután visszatért abba a házba, ahol egykor élt – felfedez egy titokzatos telefont. A kütyü lehetővé teszi, hogy beszéljen azzal a személlyel, aki 20 évvel korábban ugyanabban a házban lakott. Ja, és az a személy történetesen egy sorozatgyilkos.

Alive (2020)

A Hellbound főszereplője, Yoo Ah-in ebben a zombi-thrillerben egy játékost játszik, aki a túlélésért küzd egy szörnyű szöuli zombiapokalipszis közepette. Az egyetlen dolog, ami tartja benne a lelket, az egy titokzatos túlélőtárs, aki a szemközti bérházban lakik.

Steel Rain (2018)

Ebben az akcióthrillerben egy észak-koreai különleges erők ügynöke úgy dönt, hogy egy puccs során megsérült vezetővel együtt Dél-Koreába disszidál. Célja, hogy életben tartsa társát, és megakadályozza az atomháborút.

Lucid Dream (2017)

Ha szereted a sci-fi thrillereket, akkor a Lucid Dream is tetszeni fog! A történet egy fiatal oknyomozó-újságíró és egyedülálló apa körül forog, aki – miután három évig sikertelenül kereste elrabolt fiát – tudatos álmokon (lucid dream) keresztül próbálja felkutatni eltűnt gyermekét.

The Battleship Island (2017)

Ez a történelmi dráma Korea második világháború alatti megszállása idején játszódik, és egy Hashima-szigeti kényszermunkatábor történetét, illetve egy csoport fogoly merész szökési kísérletét meséli el.

Psychokinesis (2018) 

A Psychokinesist tartják az első dél-koreai szuperhősfilmnek. A történet szerint egy banki biztonsági őr vizet ivott egy meteor által sújtott hegyi forrásból, ami szupererővel ruházza őt fel. A férfi úgy dönt, a nem várt erőt jó célra használja fel.  

The Chase (2017)

Ebben a bűnügyi thrillerben egy morcos főbérlő nagy nehezen beleegyezik, hogy egy detektívvel dolgozzon együtt. Közösen feltámasztanak egy 30 évvel ezelőtti ügyet, miután a városban több halottat is találnak. 

The Drug King (2018)

Az Élősködők főszereplője, Song Kang-ho ebben a bűnügyi drámában egy valós alakot, Lee Hwang-soon drogcsempészt formálja meg, aki az 1970-es években felépítette hatalmas kábítószer-birodalmát Busanban, és hatalmas vagyont halmozott fel.


Pandora (2016)

Ha szereted a jó katasztrófafilmeket, akkor nem hagyhatod ki a Pandorát: egy fiatal férfi akcióba lendül, miután földrengés sújtja kisvárosát, amely történetesen egy lerobbant atomerőműnek ad otthont.